Bij een echte BBQ horen échte sateetjes.
Goed gemarineerd en knisperend geroosterd op een houtskoolvuurtje. Zo zijn ze het allerlekkerst.
Neem wel de boutfilet van Tante Door, hè. Dan weet je zeker dat je goed zit. Wij snijden de blokjes graag voor je.
Vergeet je niet om een bakje kant-en-klare pindasaus uit het koelvak mee te nemen. die is er namelijk goddelijk bij.
Wil je zelf een crunchy pindasaus maken? Het recept vind je op onze receptenpagina.
Authentiek Javaanse kippendijsateetjes
Ingrediënten
- 400 gram kipboutfilet in blokjes
- 1 rode ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 theelepel laospoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel koenjit
- 1 mespuntje chilipeper
- 2 theelepels limoensap
- 1 eetlepel ketjap
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Instructies
- Doe alle ingrediënten (behalve de kipblokjes) in een kom en meng goed door elkaar
- Schep de kipblokjes goed door de marinade
- Zet in de koelkast en laat de marinade 2 uur intrekken
- Rijg de kipblokjes aan satéprikkers (3 á 4 blokjes of 40 gram per stokje)
- Rooster de sateetjes goed gaar en krokant op de barbeque
Notities
Ze vormen een welkome aanvulling op je barbequefeestje.
Je kunt hierbij een sausje van 3 eetlepels ketjap, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel keukenstroop bij geven. Of wat dacht je van Wagenaars kant-en-klare pindasaus? Je vindt hem in ons koelvak.
Echt, die is de allerlekkerste van Amstelveen en omstreken!