Traiteur Wagenaar & Poelier

Avocado-kipsalade

Een verrassende salade met een knipoog naar de lente. Kip en avocado matchen heel goed met elkaar. Deze salade is niet alleen onwijs lekker maar ook heel erg gezond.Zet je tanden in deze frisse lunchsnack op een glutenvrij broodje of maak er een kleurrijk voorgerecht van met toast en een medium gekookt Label Rouge buitenscharreleitje. […]

Een verrassende salade met een knipoog naar de lente.

Kip en avocado matchen heel goed met elkaar. Deze salade is niet alleen onwijs lekker maar ook heel erg gezond.
Zet je tanden in deze frisse lunchsnack op een glutenvrij broodje of maak er een kleurrijk voorgerecht van met toast en een medium gekookt Label Rouge buitenscharreleitje. Een echte binnenkomer als appetizer bij een diner!


Avocado-kipsalade

nanjapol
Een heerlijk lunchgerecht met avocado en kip, met een knipoog naar de lente
Gang Appetizer, brunchgerecht, lunchgerecht, maaltijdsalade
Keuken Europees
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 200 gram gekookte kip
  • 2 avocado's ready to eat
  • 530 gram kleine augurkjes
  • 1 stuks klein rood pepertje
  • 30 gram witte zilveruitjes
  • 1 tomaat
  • 1 halve limoen
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el mosterd
  • 1 el waterkers
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • pluk de stukjes gekookte kip met 2 vorken helemaal fijn
  • halveer de avocado's ontdoe ze van de pit, schep het vruchtvlees eruit met een lepel
  • snijd 3 helften in blokjes en 1 helft in plakjes, houd die achter om te garneren
  • snijd de augurkjes in plakjes en het pepertje in ragfijne stukjes
  • halveer de zilveruitjes en snijd de tomaat in kleine blokjes
  • doe dit alles (op de avocadoplakjes na) in een grote mengkom
  • ras de schil van de limoen boven de kom en knijp het sap uit
  • voeg de mayonaise, crème fraîche, mosterd, waterkers en zout toe en roer alles goed door met een spatel
  • Beleg twee glutenvrije bolletjes royaal met de salade en garneer met de avocadoplakjes

Notities

Deze salade kun je als voorafje geven maar ook als lunch op een glutenvrij broodje of toast. Lekker, voedzaam, kleurrijk en niet al te ingewikkeld om te maken. Kijk dat wil je!
Vul een kan met water, limoen, komkommerlinten en ijsblokjes om bij de lunch te geven.
Liever een glas goede wijn? Hebben we ook voor je in de webshop. wat dacht je van een frisse, strakdroge gris rosé uit Frankrijk? Zo heb je een perfecte combi met een knipoog naar de lente. 
 
Trefwoord 100% glutenvrij, lunch, voorgerecht
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit