Traiteur Wagenaar & Poelier

BBQ kipspareribs in sinaasappelmarinade

Zomers sweet, spicy en smokey.Zo kun je deze kostelijke kipspareribs wel omschrijven. Met onze kipkarbonades van Tante Door en dit recept maak je de lekkerste kipspareribs ever. Stoer van de BBQ maar verfijnd in smaak. En weet je wat zo handig is? Je kunt het meeste werk al vantevoren doen zoals het marineren, voorgaren, de […]

Zomers sweet, spicy en smokey.
Zo kun je deze kostelijke kipspareribs wel omschrijven.

Met onze kipkarbonades van Tante Door en dit recept maak je de lekkerste kipspareribs ever. Stoer van de BBQ maar verfijnd in smaak.
En weet je wat zo handig is? Je kunt het meeste werk al vantevoren doen zoals het marineren, voorgaren, de saus maken. Zo kun je tijdens je BBQ-avondje ontspannen achter de vuren staan.
Wij denken met je mee en jij doet de allerleukste klus: lekker koken voor je vrienden en familie.

BBQ- kipspareribs in sinaasappelmarinade

nanjapol
een spannend, smokey kipgerecht
Gang bbq gerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 8 kipkarbonades
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 500 ml kipbouillon van Wagenaar

voor de marinade

  • sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
  • 200 ml ketjap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 50 gram bruine suiker
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 theelepels Chinese 5 spicespoeder
  • 2 theelepels sambal
  • 150 ml zonnebloemolie

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten van de marinade in een grote braadslee en meng goed doorelkaar
  • Leg de kipkarbonades in de marinade en dompel ze onder
  • Laat het vlees minstens 3 uur in de koelkast marineren
  • Giet sinaasappelsap en bouillon over de kipkarbonades in de braadslee
  • Dek af met aluminiumfolie
  • Plaats de braadslee in een op 160 graden voorverwarmde oven
  • Gaar het vlees in 45 minuten
  • Zeef het braadvocht en de marinade, giet in een pan en laat tot 1/5 van de hoeveelheid inkoken op matig vuur tot een sticky glanzende saus
  • Rooster de kipkarbonades 10 minuten smokey hot op de BBQ
  • Lak met een kwast de spareribs af met de sticky saus

Notities

Wauw! Zo maak je van simpele kipkarbonades all time favourite kipspareribs met een American-Asian twist. En lekker dat ze zijn: hot, sticky, smokey en sweet. Kijk! Dat zijn de smaken die je tijdens een BBQ-avondje wilt proeven.
De spareribs kun je eenvoudig een dag vantevoren marineren en voorgaren. en ook de saus kun je prima voorbereiden. Dat scheelt weer
Met geroosterde venkel maak je dit gerecht écht af:
Halveer 2 bollen venkel, besprenkel ze met 2 theelepels gerookt zeezout, 2 theelepels 5 spicespoeder en een scheutje olijfolie. Verpak ze in aluminiumfolie en rooster de pakketjes 30 minuten op de BBQ. Een (glutenvrij) biertje erbij en gáán Jullie avond kan niet meer stuk!
En, wie staat er deze keer achter de vuren?
Trefwoord 100% glutenvrij, bbq, kipspareribs
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit