Zomers sweet, spicy en smokey.
Zo kun je deze kostelijke kipspareribs wel omschrijven.
Met onze kipkarbonades van Tante Door en dit recept maak je de lekkerste kipspareribs ever. Stoer van de BBQ maar verfijnd in smaak.
En weet je wat zo handig is? Je kunt het meeste werk al vantevoren doen zoals het marineren, voorgaren, de saus maken. Zo kun je tijdens je BBQ-avondje ontspannen achter de vuren staan.
Wij denken met je mee en jij doet de allerleukste klus: lekker koken voor je vrienden en familie.
BBQ- kipspareribs in sinaasappelmarinade
Ingrediënten
- 8 kipkarbonades
- 500 ml sinaasappelsap
- 500 ml kipbouillon van Wagenaar
voor de marinade
- sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
- 200 ml ketjap
- 1 eetlepel sesamolie
- 50 gram bruine suiker
- 4 teentjes knoflook geperst
- 1 ui gesnipperd
- 2 theelepels Chinese 5 spicespoeder
- 2 theelepels sambal
- 150 ml zonnebloemolie
Instructies
- Doe alle ingrediënten van de marinade in een grote braadslee en meng goed doorelkaar
- Leg de kipkarbonades in de marinade en dompel ze onder
- Laat het vlees minstens 3 uur in de koelkast marineren
- Giet sinaasappelsap en bouillon over de kipkarbonades in de braadslee
- Dek af met aluminiumfolie
- Plaats de braadslee in een op 160 graden voorverwarmde oven
- Gaar het vlees in 45 minuten
- Zeef het braadvocht en de marinade, giet in een pan en laat tot 1/5 van de hoeveelheid inkoken op matig vuur tot een sticky glanzende saus
- Rooster de kipkarbonades 10 minuten smokey hot op de BBQ
- Lak met een kwast de spareribs af met de sticky saus
Notities
Halveer 2 bollen venkel, besprenkel ze met 2 theelepels gerookt zeezout, 2 theelepels 5 spicespoeder en een scheutje olijfolie. Verpak ze in aluminiumfolie en rooster de pakketjes 30 minuten op de BBQ. Een (glutenvrij) biertje erbij en gáán Jullie avond kan niet meer stuk! En, wie staat er deze keer achter de vuren?