Traiteur Wagenaar & Poelier

Biologische stoofpeertjes van Joyce

Biologische stoofpeertjes van Joyce

Beheerder
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 stuks stoofpeertjes uit de tuin van Joyce
  • 5 dl rode wijn
  • 5 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 4 stuks jeneverbessen
  • 4 stuks kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 stuks steranijs
  • 1 kaneelstokje geplet
  • 1 mespuntje zout

Instructies
 

  • Schil de peren, laat het steeltje intact en snijd een plakje van de onderkant
  • doe alle ingrediënten in een kookpan en vul aan met water totdat de peertjes precies onder het vocht staan. Doe een deksel op de pan
  • Breng aan de kook, draai de warmtebron laag en laat de peren rustig gaar stoven
    (circa 1,5 uur)

Notities

Wat een kadootje, die lekkere biologische peeertjes uit de tuin van Joyce.
En wat smaken ze top bij het wild dat nu volop verkrijgbaar is.
Peertjes over? Eet ze lekker als dessert met een bolletje vanilleijs en lobbig geslagen room!
Trefwoord biologisch, stoofpeertjes
Winkelwagen Sluit