Haal de lente in de keuken met dit verrukkelijke eenpansgerecht!
Boekweitcouscous met kipworstjes
Een verrukkelijk voorjaarseenpansgerecht, 100% glutenvrij
Ingrediënten
- 400 gram boekweitcouscous
- 8 kipworstjes mildpikant
- 2 teentjes knoflook geraspt
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- 1 eetlepel koriander grof gehakt
- 200 gram gepelde tomaten uit een blikje
- 1 paprika in blokjes
- 1 courgette in blokjes
- 1 ui in blokjes
- 1 handje olijven groene, zonder pit
- 1 theelepel ras-el-hanout
- 1 duim gember geraspt
- 1 sinaasappel het sap en de rasp
- 250 ml kippenbouillon
- 1 scheutje olijfolie
- peper en zout naar smaak
Instructies
- fruit de ui en knoflook aan in een scheutje olie in een hapjespan
- Voeg tomaat, gember, sinaasappelrasp en ras el hanout toe en bak 2 minuten mee
- Doe de overige groenten erbij en gaar deze in 10 minuten mee
- Breng op smaak met peper en zout
- Leg de worstjes op het groentenmengsel en warm ze hierin 10 minuten op
- verwarm ondertussen het sap van de sinaasappel en de kippenbouillon in een steelpannetje
- Doe de boekweitcouscous in een grote schaal en giet het vocht erover
- Dek de schaal af met folie en laat 10 minuten staan
- Woel de couscous los met een vork
- Schep de groenten en de worstjes op de boekweitcouscous
- Strooi de granaatappelpitjes en koriander erover
Notities
Je proeft de lente in dit gerecht. Licht verteerbaar, supergezond, 100% glutenvrij en megalekker!