Traiteur Wagenaar & Poelier

Boekweitcouscous met mildpikante kipworstjes

Haal de lente in de keuken met dit verrukkelijke eenpansgerecht!

Haal de lente in de keuken met dit verrukkelijke eenpansgerecht!

Boekweitcouscous met kipworstjes

nanjapol
Een verrukkelijk voorjaarseenpansgerecht, 100% glutenvrij
Gang diner, eenpansgerecht
Keuken Mediterraans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram boekweitcouscous
  • 8 kipworstjes mildpikant
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 1 eetlepel koriander grof gehakt
  • 200 gram gepelde tomaten uit een blikje
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 ui in blokjes
  • 1 handje olijven groene, zonder pit
  • 1 theelepel ras-el-hanout
  • 1 duim gember geraspt
  • 1 sinaasappel het sap en de rasp
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • fruit de ui en knoflook aan in een scheutje olie in een hapjespan
  • Voeg tomaat, gember, sinaasappelrasp en ras el hanout toe en bak 2 minuten mee
  • Doe de overige groenten erbij en gaar deze in 10 minuten mee
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Leg de worstjes op het groentenmengsel en warm ze hierin 10 minuten op
  • verwarm ondertussen het sap van de sinaasappel en de kippenbouillon in een steelpannetje
  • Doe de boekweitcouscous in een grote schaal en giet het vocht erover
  • Dek de schaal af met folie en laat 10 minuten staan
  • Woel de couscous los met een vork
  • Schep de groenten en de worstjes op de boekweitcouscous
  • Strooi de granaatappelpitjes en koriander erover

Notities

Je proeft de lente in dit gerecht. Licht verteerbaar, supergezond, 100% glutenvrij en megalekker!
Trefwoord 100% glutenvrij, boekweitcouscous, kipworstjes
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit