Superfood by nature:
boerenkool met kiprookworst. Dit is hét januarigerecht van 2023!
Supergezond, 100% glutenvrij en megalekker, zo’n ouderwets winterstamppotje.
Niet moeilijk om te maken, je moet alleen even weten hoe.
check dit recept en je gaat voor de bijl.
We hebben de traditionele spekjes vervangen voor blokjes uitgebakken rookworst. En wat dacht je van de wildjus erbij met veel karakter?
Boerenkool met kiprookworst van Joyce
Een oerhollands winterstamppotje met huisgerookte kiprookworst
Ingrediënten
- 2 stuks kiprookworst
- 1 kg kruimige aardappelen geschild
- 600 gram boerenkool gesneden
- 2 stuks kiprookworst
- 150 gram roomboter
- 2 dl melk
- 1 eetlepel azijn
- 1 bakje wildsaus van Wagenaar
Instructies
- Snijd de aardappelen in blokje en kook ze met wat zout in een grote pan
- Kook de boerenkool met azijn en wat zout ineen laagje water in een andere pan
- Verwarm de rookworsten 15 minuten in een pannetje water dat tegen de kook aan is (au bain marie). Snijd 1 helft van 1 rookworst in kleine blokjes en bak deze in een klontje roomboter in een koekenpan krokant. Schep ze uit het braadvocht. Hou de rest van de worst warm
- Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree met de melk en de rest van de roomboter
- Giet de boerenkool af en schep die door de puree
- Voeg de uitgebakken blokjes rookworst toe en meng ze met de stamppot
- Verwarm de wildsaus in het braadvocht van de rookworstblokjes
- Serveer de stamppot in een grote schaal en leg de stukken erop. Geef de wildjus er apart bij samen met een schaaltje pittige mosterd en piccalilly
Notities
Een ouderwetslekker maaltje dat prima past in het staartje van januari. Natuurlijk 100% glutenvrij, bomvol antioxidanten (jazeker, boerenkool is superfood by nature!), ijzer en vitamines.
Maak een fles mooie, rode wijn open en schenk een lekkere bel bij je eten.
Hier knapt een mens van op!
Maak een fles mooie, rode wijn open en schenk een lekkere bel bij je eten.
Hier knapt een mens van op!