Reeburger van de BBQ
op de bbq gegrild broodje reeburger met een tomatenrelish
Ingrediënten
- 4 stuks reeburger
- 4 broodjes glutenvrij
- 2 pruimtomaten in 4 plakjes,, de rest in kleine blokjes
- 4 zongedroogde tomaatjes fijngehakt
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 grote agurk fijngehakt
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1/2 ijsbergsla in ragfijne reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- stook de BBQ goed op
- haal de reeburgers uit de koeling en laat op temperatuur komen
- meng de mayo, tomatenblokjes, zongedroogde tomaat, sjalot, augurk, cayennepeper, paprikapoeder goed door elkaar
- gril de reeburgers in circa 6 minuten om en om. Ze mogen rosé vanbinnen blijven
- snijd de broodjes door, smeer in met olijfolie en gril ze 2 minuten op de BBQ
- bedek de onderste helft van het broodje met ijsbergsla
- doe hier een flinke schep tomatenrelish op
- leg de burger daar weer bovenop met een plakje tomaat
- leg het dekseltje erbovenop en steek er een satéprikker in