Traiteur Wagenaar & Poelier

Broodje gegrilde reeburger van de BBQ met tomatenrelish

Reeburger van de BBQ

op de bbq gegrild broodje reeburger met een tomatenrelish
Gang bbq gerecht, hoofdgerecht wild, lunchgerecht
Keuken glutenvrij
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 stuks reeburger
  • 4 broodjes glutenvrij
  • 2 pruimtomaten in 4 plakjes,, de rest in kleine blokjes
  • 4 zongedroogde tomaatjes fijngehakt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 grote agurk fijngehakt
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 ijsbergsla in ragfijne reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies
 

  • stook de BBQ goed op
  • haal de reeburgers uit de koeling en laat op temperatuur komen
  • meng de mayo, tomatenblokjes, zongedroogde tomaat, sjalot, augurk, cayennepeper, paprikapoeder goed door elkaar
  • gril de reeburgers in circa 6 minuten om en om. Ze mogen rosé vanbinnen blijven
  • snijd de broodjes door, smeer in met olijfolie en gril ze 2 minuten op de BBQ
  • bedek de onderste helft van het broodje met ijsbergsla
  • doe hier een flinke schep tomatenrelish op
  • leg de burger daar weer bovenop met een plakje tomaat
  • leg het dekseltje erbovenop en steek er een satéprikker in
Trefwoord 100% glutenvrij, bbq, reeburger, wild, zomerwild
Winkelwagen Sluit