Traiteur Wagenaar & Poelier

Broodje kipburger met brie en gecarameliseerde ui

Voilà! In de pocket, Nouja, in de toonbank: goudeerlijke, glutenvrije hamburgerbroodjes. Je kunt er à la minute mee aan de slag En je kunt er eindeloos mee variëren. Dit broodje kipburger is er een van.Maar in de winkel vertellen we je graag nog veel meer mogelijkheden. Roep maar en wij helpen je graag aan meer […]

Voilà! In de pocket, Nouja, in de toonbank: goudeerlijke, glutenvrije hamburgerbroodjes. Je kunt er à la minute mee aan de slag

En je kunt er eindeloos mee variëren. Dit broodje kipburger is er een van.
Maar in de winkel vertellen we je graag nog veel meer mogelijkheden. Roep maar en wij helpen je graag aan meer gezonde, glutenvrije tips.

Gegrilde kipburgers met brie en gecarameliseerde ui

Een superlekkere, glutenvrije kipburger met een eigenzinnige topping
Gang bbq gerecht, Hoofdgerecht, lunchgerecht, Snack
Keuken glutenvrij, Hollandse keuken

Ingrediënten
  

  • 4 kipburgers
  • 4 plakjes roombrie
  • 1 scheutje zonnebloemolie

voor de gecarameliseerde ui

  • 2 grote rode uien in ringen
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel five spicespoeder
  • 1 snufje zout en peper

voor de opmaak

  • 4 hamburgerbroodjes glutenvrij
  • 4 blaadjes little gemsla
  • 4 plakken tomaat
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel chilisaus

Instructies
 

  • Bak de uien aan in wat olie op matig vuur
  • Voeg alle ingrediënten toe en stoof die 20 minuten op laag vuur mee
  • Smeer de kipburgers licht in met olie
  • Stook een grilpan goed heet op
  • Bak de kipburgers 4 minuten aan beide kanten
  • Leg een plakje brie op iedere burger en laat die in 1 minuut smelten
  • leg ze op een bordje en dek ze af luchtig af met alufolie

De opmaak

  • Snijd de broodjes door en bak ze heel kort in de grilpan
  • Smeer chilimayo op de helften
  • Leg een blaadje sla op de onderste helft, dan een plak tomaat en de kipburger
  • Eindig met een schepje gecarameliseerde ui en leg de andere helft erop
  • Steek een houten prikker in het broodje

Notities

Voilà! In de pocket, Nouja, in de toonbank: goudeerlijke, glutenvrije hamburgerbroodjes. Je kunt er à la minute mee aan de slag en eindeloos mee variëren. Dit broodje kipburger is er een van.
Een broodje kipburger waar je mee voor de dag kunt komen bij echt iedereen!
Eet je deze snack met frites en salade? Dan heb je een volwaardig hoofdgerecht.
Ook past ie prima in een verantwoorde lunch.
En heb je zin in een schattig snackje bij de borrel, snijd dan het broodje kipburger in vieren en steek in elk stukje een houten prikkertje. Wat een bite! 
Een biertje smaakt er (h)op-perbest bij. Weet je dat er heel veel glutenvrije biertjes op de markt zijn? Check deze link  van Glutenvrije Markt maar eens. Als hier niet iets van je gading bij zit?!
Trefwoord 100% glutenvrij, gezond, kipburger
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit