Kipboutfilet met asperges en pasta
Met brie gegratineerde kipdijfilet van de buitenscharrelkip in roomsaus met spekjes, champignons en dille op verse pasta met asperges
Equipment
- oven
- hapjespan
- koekenpan
- steelpan
- kaasrasp
Ingrediënten
- 4 stuks kipboutfiletlapjes buitenscharrel
- 20 gram roomboter
- 2 eetlepels olijfolie om in te bakken
- 160 gram roombrie in vier plakjes
- 100 gram spekjes in blokjes
- 100 gram champignons in plakjes
- 1 bosje dille fijngehakt
- 400 gram verse pasta tagliatelle
- 10 cl slagroom koksroom
- 1 eetlepel azijn appel/naturel/keuken
- 8 stuks asperges AA wit
- 100 gram parmezaanse kaas
Instructies
- Schil de asperges en snijd de harde uiteindes eraf (circa 3 cm). Doe de schillen en stukjes in een pannetje en trek er een bouillon van. Breng in een hapjespan water aan de kook met wat zout
- Wrijf het vlees in met peper en zout en bak ze met de spekjes lichtbruin in 20 gram boter en de olijfolie (5 minuten). Bak de champignons 1 minuut mee
- Kook de asperges in de hapjespan met deksel erop (circa 8-10 minuten)
- Leg de lapjes met braadvocht in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 160 graden (10 minuten)
- Zeef de bouillon, kook het vocht in met een scheutje azijn en 1 eetlepel gehakte dille
- Kook de verse pasta volgens de verpakking (let op: de pasta is in een minuut al gaar)
- Zet de oven op 200 graden, haal de schaal eruit. Bekleed de lapjes met brie. Gratineer ze 5 minuten mooi goudbruin
- Giet het braadvocht bij de ingekookte bouillon. Klop de slagroom erdoor en laat 2 minuten koken
- Schenk de saus over de pasta, schep door en verdeel over de borden. Bestrooi met gehakte dille. Leg op ieder bord een lapje gegratineerde scharrelkipboutfilet en 2 asperges
- Maak het geheel af door er royaal parmezaanse kaas overheen te raspen