
Vers uit je eigen keuken: Chinese kippensoep. Met dit recept bombardeer je jezelf tot echte chef!
Chinese kippensoep is heel lekker als lunchgerecht of voorafje met een bakje kroepoek. En heel gezond en lichtverteerbaar. Kippensoep zorgt voor hydratatie. De knoflook, rode peper en gember werken ontstekingsremmend. Hartverwarmend, zo’n kom kippensoep, daarom is ie niet alleen gezond voor lijf en leden maar ook voor een heldere en blije geest.
Haal de chef in jou naar boven als je dit gerecht maakt. Van deze soep knapt jouw grieppatientje zo weer op!

Chinese kippensoep
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon van Wagenaar
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 cm verse gember fijngehakt
- 1 cm rode peper fijngehakt
- 1 eetlepel zoute ketjap glutenvrij
- 1 kipfilet in reepjes
- 1 prei in ringetjes
- 1 kleine winterpeen in plakjes
- 1 kipbouillonblokje glutenvrij
- 1 pakje rijstnoedels
- 1 eetlepel sesamolie
- 100 gram taugé grofgehakt
- 1 scheutje zonnebloemolie
Instructies
- Schenk de zonnebloemolie in een wok of diepe koekenpan en bak hierin de ui, knoflook, rode peper en gember (2 minuten). Voeg de plakjes wortel toe en bak 2 minuten mee
- Doe de kipfilet erbij en bak 5 minuten mee. Voeg daarna de ketjap toe en roer door
- Doe 3/4 van de preiringen erbij en laat het geheel nog 3 minuten pruttelen
- Giet de kip en groenten in een soeppan. Doe de kippenbouillon, sesamolie en het bouillonblokje erbij. Breng tegen de kook aan
- Doe de rijstnoedels en taugé in de soep en laat in 1 minuut gaar worden
- Doe een lepel preiringetjes in de soepkommen en schep de soep erop