Traiteur Wagenaar & Poelier

Coq au vin

Op verzoek, terug van weggeweest….de coq au vin Er wordt vaak gevraagd naar een lekker recept van coq au vin. Daarom zetten we die graag nog even in de aandacht.Zo’n klassieker moet je gewoon eens gemaakt hebben als je van onze lekkere kippetjes houdt.Vraag aan onze collega’s of zij de kip alvast in stukken snijden.Bereid […]

Op verzoek, terug van weggeweest….
de coq au vin

Er wordt vaak gevraagd naar een lekker recept van coq au vin. Daarom zetten we die graag nog even in de aandacht.
Zo’n klassieker moet je gewoon eens gemaakt hebben als je van onze lekkere kippetjes houdt.
Vraag aan onze collega’s of zij de kip alvast in stukken snijden.
Bereid dit gerecht liefst een dag vantevoren zodat de smaken goed intrekken. Wat een kadootje op je bord!

Coq au vin

nanjapol
In wijn gestoofd kippetje
Gang hoofdgerecht gevogelte
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 Landeskip in stukken
  • zout en peper uit de molen
  • 2 uien in blokjes
  • 150 gram magere spekblokjes
  • 3 teentjes knoflook geplet
  • 200 gram roomboter
  • 1 eetlepel bloem glutenvrij
  • 0,5 liter rode wijn
  • 1 eetlepel cognac
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 kleine winterwortel in plakjes
  • 250 gram champignons in vieren gesneden

Instructies
 

  • bestrooi de kipdelen met peper en zout en wrijf goed in
  • braad de ui en spekjes aan in 80 boter in een braadpan
  • voeg de stukken kip toe en schep goed om
  • doe de rode wijn, knoflook, winterwortel en kruiden erbij, zet de warmtebron laag en laat het 1 uur pruttelen
  • bak de champignons in 50 gram boter een pannetje, blus af met cognac, voeg ze bij de kip en laat 20 minuten meestoven
  • laat 70 gram bloem smelten in een pan, roer de bloem met een 2 eetlepels stoofvocht en laat nog 10 minuten in de braadpan meegaren
  • schep de zilveruitjes door het stoofgerecht

Notities

Klassiek is altijd goed. Zeker als je een mooi Frans kippetje gebruikt voor deze topper. Trouwens, een kip van Tante Door leent zich ook prima voor de coq au vin, hoor.
Vraag onze collega’s of zij de kip in delen willen hakken. Doen ze graag voor je.
Gebruik je liever geen spekblokjes? Laat ze dan achterwege en voeg 2 theelepels gerookt zeezout toe als je de kip stooft. Een prima alternatief als je iets van de rooksmaak wilt herkennen.
Een beetje over? Maak er de volgende dag een lekkere lunch van:
Meng de stukjes kip met rucola, tomaat en olijven en je hebt een fantastische salade! 
Coq au vin smaakt heerlijk met aardappelgratin of aardappelpuree.
En met een glas goede wijn natuurlijk!
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit