courgette-en auberginegerecht met cashewnoten en kalkoenreepjes
Oosters gerecht met kalkoen en groenten
Ingrediënten
- 400 gram kalkoendijfilet zonder bot, in dunne reepjes
- 1 stuks courgette in blokjes
- 1 stuks aubergine in blokjes
- 1 grote ui in blokjes
- 1 teen knoflook fijngesnipperd
- 2 stengels lenteui in dunne ringetjes
- 1 blokje gember geschild, fijngehakt
- 1 cm rode peper in fijne ringetjes
- 75 gram cashewnoten ongezouten
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 scheutjes zonnebloemolie
- 1 scheutje sesamolie
- 1 eetlepel oestersaus (glutenvrij)
- 1 eetlepel zoute ketjap (glutenvrij)
Instructies
- bak eerst de blokjes ui en dan de knoflook glazig in een scheutje zonnebloemolie in een braadpan
- doe de gember, rode peper en cashewnoten bij de ui en knoflook in de braadpan en bak deze 1 minuutje mee
- voeg daar de aubergine, courgette en gember aan toe en stoof 5 minuten op laag vuur
- doe de bruine suiker, sesamolie, oestersaus en ketjap erbij en laat het geheel 10 minuten inkoken totdat er een glanzende groentesaus ontstaat
- wok de kalkoenreepjes in een andere pan in een scheutje zonnebloemolie op hoog vuur in circa 6 minuten gaar
- Roer de gare kalkoenreepjes door de groentesaus en laat nog 2 minuten op het vuur
Notities
Dit Oosterse gerecht smaakt heerlijk met een kommetje rijst.
Dat het supergezond, licht verteerbaar én 100% glutenvrij is, hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Zo zie je maar dat gezond en lekker hand in hand gaan. En daar doen we het voor bij Wagenaar!
Dat het supergezond, licht verteerbaar én 100% glutenvrij is, hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Zo zie je maar dat gezond en lekker hand in hand gaan. En daar doen we het voor bij Wagenaar!