cranberrysaus
Een zoete, kruidige, glutenvrije cranberrysaus voor bij de kalkoen of wildgerecht
Ingrediënten
- 300 gram cranberries 1 zakje
- 1 sinaasappel
- 250 ml rode port
- 1 blaadje laurier
- 1 stokje kaneel
- 1 mespuntje kruidnagelpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel grove mosterd
- 80 gram bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Instructies
- Rasp de helft van de sinaasappel en pers de hele sinaasappel uit
- Breng de cranberries met sinaasappelsap, port en alle overige ingrediënten BEHALVE de sinaasappelrasp aan de kook
- Draai de warmtebron laag en laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen
- Roer af en toe door zodat de suikers niet aanbranden op de bodem
- Verwijder het laurierblaadje en kaneelstokje
- Zeef de saus
- strooi de sinaasappelrasp door de saus en schep goed door
Notities
Deze zoetwarme en natuurlijk 100% glutenvrij en coeliaki proof cranberrysaus is zowel warm als koud te gebruiken bij je wildgerecht of bij de kalkoen.
Heb je een restje over (wat ik me niet kan voorstellen, zo lekker is ie)? Geef het dan als koud dipje bij je kaasplateau, wildpaté of borrelplank.
De saus is gemakkelijk te bereiden. maak hem gerust vantevoren.
Laat hem goed afkoelen, bewaar in een brandschoon weckpotje in de koelkast. Dat scheelt je weer een klusje voor Thanksgiving of de Kerst!
Laat hem goed afkoelen, bewaar in een brandschoon weckpotje in de koelkast. Dat scheelt je weer een klusje voor Thanksgiving of de Kerst!