Pindasaus mag niet ontbreken bij een goed BBQ feestje
Zeker niet als je die lekkere kippendijsateetjes van Tante Door gaat maken.
Maar ook bij andere gerechtjes is ie niet te versmaden. Je weet niet wat je proeft!
Crunchy pindasaus
Een echte Indische pindasaus volgens familierecept
Ingrediënten
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 scheutje zonnebloemolie
- 1 limoenblaadje gekneusd
- 1 theelepel sambal
- 1 stukje verse gember geraspt
- 1 mespuntje trassipoeder
- kentjoerpoeder, laospoeder, komijnpoeder van elk 1 theelepel
- 3 eetlepels pindakaas met stukjes pinda, glutenvrij
- 1 eetlepel ketjap manis glutenvrij
- 2 theelepels bruine suiker
- 1 eetlepel verse, gefruite uitjes
Instructies
- Bak sjalotje en knoflook in een steelpannetje in wat olie op matig vuur
- Voeg trassi, sambal, gember en de specerijen toe en bak 2 minuten mee
- Zet de warmtebron op de laagste stand
- Doe de kokosmelk, suiker en ketjap erbij en roer hierin de pindakaas tot een saus
- Schep de gefruite uitjes door de saus
- Breng op de gewenste sausdikte met een scheutje water
Notities
Deze saus is perfect bij een geroosterd kipsatéetje van de bbq.
Maar ook bij andere gerechten is ie uiterst smaakvol.
Probeer maar eens bij een salade van geblancheerde spitskool, taugé en sperzieboontjes en een gekookt eitje. Beetje pindasaus erover…Yummie!
Maar ook bij andere gerechten is ie uiterst smaakvol.
Probeer maar eens bij een salade van geblancheerde spitskool, taugé en sperzieboontjes en een gekookt eitje. Beetje pindasaus erover…Yummie!