Traiteur Wagenaar & Poelier

Crunchy pindasaus

Pindasaus mag niet ontbreken bij een goed BBQ feestje Zeker niet als je die lekkere kippendijsateetjes van Tante Door gaat maken.Maar ook bij andere gerechtjes is ie niet te versmaden. Je weet niet wat je proeft!

Pindasaus mag niet ontbreken bij een goed BBQ feestje

Zeker niet als je die lekkere kippendijsateetjes van Tante Door gaat maken.
Maar ook bij andere gerechtjes is ie niet te versmaden. Je weet niet wat je proeft!

crunchy pindasaus

Crunchy pindasaus

nanjapol
Een echte Indische pindasaus volgens familierecept
Gang bbq gerecht, Bijgerecht, saus
Keuken Aziatische keuken, Indische keuken

Ingrediënten
  

  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 scheutje zonnebloemolie
  • 1 limoenblaadje gekneusd
  • 1 theelepel sambal
  • 1 stukje verse gember geraspt
  • 1 mespuntje trassipoeder
  • kentjoerpoeder, laospoeder, komijnpoeder van elk 1 theelepel
  • 3 eetlepels pindakaas met stukjes pinda, glutenvrij
  • 1 eetlepel ketjap manis glutenvrij
  • 2 theelepels bruine suiker
  • 1 eetlepel verse, gefruite uitjes

Instructies
 

  • Bak sjalotje en knoflook in een steelpannetje in wat olie op matig vuur
  • Voeg trassi, sambal, gember en de specerijen toe en bak 2 minuten mee
  • Zet de warmtebron op de laagste stand
  • Doe de kokosmelk, suiker en ketjap erbij en roer hierin de pindakaas tot een saus
  • Schep de gefruite uitjes door de saus
  • Breng op de gewenste sausdikte met een scheutje water

Notities

Deze saus is perfect bij een geroosterd kipsatéetje van de bbq.
Maar ook bij andere gerechten is ie uiterst smaakvol.
Probeer maar eens bij een salade van geblancheerde spitskool, taugé en sperzieboontjes en een gekookt eitje. Beetje pindasaus erover…Yummie!
Trefwoord 100% glutenvrij, Aziatisch, familierecept, Indisch, pindasaus
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit