Traiteur Wagenaar & Poelier

Diy Grilworst

zelf grilworst grillen

DIY GRILWORST

Zelf grilworst kruiden en grillen
Gang: bbq gerecht, Borrelhapje, lunchgerecht, Ontbijt
Keuken: Hollandse keuken
Trefwoord: kipgrilworst
Auteur: Beheerder

Equipment

  • oven
  • bakje
  • bordje

Materials

  • 1 stuk grilworst naturel of kaas, circa 300 gram
  • 1 bakje kipgrilkruiden bij ons verkrijgbaar
  • 1 bakje water

Instructies

Het kruiden

  • Zet het bakje water, het langwerpig bakje en een leeg bordje klaar
  • Strooi wat grilkruiden op het bordje
  • Dep de grilworst in de kruiden
  • Wrijf de kruiden goed in de worst
  • Veeg het teveel aan kruiden er voorzichtig af zodat het laagje precies dik genoeg is
  • Smeer het kruidenlaagje in met water en wrijf dat stevig in de worst

Het grillen

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Leg de grilworst op een rekje in de oven
  • Gril de worst in 20 minuten

Notities

Laat de worst 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Zo is ie op de perfecte temperatuur om te eten.
Maar koud is de grilworst ook superlekker, hoor. 
 
Winkelwagen Sluit