Traiteur Wagenaar & Poelier

Fazant met gestoofde zuurkool, appel en peer

Regelmatig krijgen we van klanten de vraag of we niet een recept uit de oude doos kunnen halen. De gebraden fazant is er zo eentje We hebben het recept in een verbeterde versie voor je tevoorschijn gehaald.Finesse in smaak, en met duidelijke instructies maak je deze klassieker tot een van je favorieten. Laat je ons […]

Regelmatig krijgen we van klanten de vraag of we niet een recept uit de oude doos kunnen halen. De gebraden fazant is er zo eentje

We hebben het recept in een verbeterde versie voor je tevoorschijn gehaald.
Finesse in smaak, en met duidelijke instructies maak je deze klassieker tot een van je favorieten.

Laat je ons weten wat je van dit recept vindt?

Fazant met gestoofde zuurkool, appeltjes en peren

nanjapol
Een hele, gebraden fazant uit de oven
Gang hoofdgerecht gevogelte
Keuken klassiek Franse keuken
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 fazant
  • 6 plakken bardeerspek en 12 cocktailprikkers
  • 1/2 ui in kleine stukjes
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • peper en zout uit de molen
  • 75 gram roomboter
  • olijfolie

Instructies
 

  • haal de fazant een uurtje voor het bereiden uit de oven. Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Wrijf het vel in met peper, zout en wat olijfolie en stop de stukjes ui, laurier en tijm in de buik van de fazant
  • braad aan in roomboter en een scheut olijfolie in een braadpan
  • Haal uit de pan. Leg de plakken bardeerspek dwars over de fazant zodat deze helemaal bedekt is, op de pootjes na. Steek het spek vast met de prikkertjes
  • Lerg de fazant in een ovenschaal, giet het braadvocht erover en braad de fazant 40 minuten
  • Zet de oven op 150 graden en laat nog 20-25 minuten doorgaren

De zuurkool

  • Fruit 1 gesnipperde ui en 1 geperst teentje knoflook in wat olijfolie en roomboter
  • Voeg de helft van een bakje wildkruiden toe en 400 gram zuurkool toe
  • Blus af met 12 glkas witte wijn (of appelsap), roer doorelkaar en stoof minstens 1 uur op een zeer laag pitje

Appeltjes en peren

  • Snij 1 grote jonagold appel en 1 stevige handpeer in partjes
  • Smelt een klontje roomboter in een pannetje en strooi 2 eetlepels kristalsuiker over de bodem van de pan
  • laat de suiker lichtbruin worden, giet 5 cl appelsap in de pan, wacht tot de suiker loskomt van de bodem en roer dan met een houten lepel het vocht door de gesmolten suiker
  • Voeg de partjes appel toe en kook ze op hoog vuur
  • Voeg daarna de partjes peer, 2 theelepels kaneel, 1 theelepel gember en een mespuntje zout eroverheen en kook 5 minuten mee totdat de appel en peer beetgaar zijn

Notities

Fazant en zuurkool houden van elkaar. Samen met gestoofde appel en peer vormen ze een topcombi. De kruiden geven de finesse aan dit gerecht. Wat een culinair hoogtepunt, zo aan het begin van 2023!
Maarre, ook verderop in het jaar is deze klassier natuurlijk een feest op je bord.
Geniet ervan!
Trefwoord 100% glutenvrij, appeltjes, fazant, ovengerecht, zuurkool
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit