Traiteur Wagenaar & Poelier

Flensjestaart met spinazie en pikante kiprollade

Heb jij ook zin om het ultieme vakantiegevoel nog even terug te halen? Probeer dan deze hartige taart dan eens. Met de vulling van pikante kip, spinazie, room- en rookkaas en kruiden en de looks van een supersnack voel je bij elke hap het zonnetje op je huid. Een glas goede wijn maakt je vakantievibes […]

Heb jij ook zin om het ultieme vakantiegevoel nog even terug te halen?

Probeer dan deze hartige taart dan eens. Met de vulling van pikante kip, spinazie, room- en rookkaas en kruiden en de looks van een supersnack voel je bij elke hap het zonnetje op je huid. Een glas goede wijn maakt je vakantievibes compleet!

Flensjestaart met spinazie en pikante kiprollade

nanjapol
Een glutenvrije hartige taart met kiprollade die als hoofdgerecht of snack kan worden ingezet
Gang Appetizer, brunchgerecht, glutenvrij, Hoofdgerecht
Keuken European
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 5 flensjes glutenvrij
  • 8 gram niet te dunne pikante kiprollade, beleg in plakjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 500 gram spinazie gewassen
  • 2 theelepels provençaalse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 100 gram roomkaas
  • 1 eetlepel bieslook fijngesneden
  • 8 plakjes rookkaas
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • 1 scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Bak 5 dunne (glutenvrije) flensjes
  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • fruit de ui en knoflook aan in olijfolie in een wok
  • voeg handje voor handje de spinazie toe en bak kort mee
  • breng op smaak met cayennepeper, zout en peper
  • schep de bieslook door de roomkaas
  • Leg 1 flensje in op een ingevette bakplaat
  • smeer er een dun laagje roomkaas op
  • halveer 2 plakjes rookkaas en beleg het flensje ermee
  • doe dit ook met de kiprollade
  • schep er een hoopje spinazie op en verdeel over het flensje
  • herhaal deze stappen 4 x
  • strooi de geraspte kaas over het laatste flensje
  • bak de flensjestaart in 12 minuten totdat de kaas mooi goudbruin, smeuïg en knapperig is

Notities

Deze smaakvolle hartige taart doet het als een malle met een gemengde salade. Eet je /m als hoofdgerecht? Doe dan lekker wat blokjes gerookte kip door je salade voor extra smaak en bite.
Natuurlijk is de flensjestaart ook superlekker als borrelsnack. Snijd ‘m in kleine puntjes en schenk er een mooie chardonnay bij.
Wauw wat een feestje. Je waant je zó in het zonnetje op een terrasje op vakantie!
Trefwoord 100% glutenvrij, hartige taart, kiprollade
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit