Wat een delicatesse, gebraden tamme duif uit de Anjou!
Nu heb je pas echt een mooi stukje gevogelte in handen. Tamme duif uit de Anjou is namelijk een klassieker met een unieke, zachte smaak.
Neem de tijd om de duif perfect te garen en de appeltjes te bereiden.
Met Opperdoezer Ronde aardappelen erbij heb je een godenmaaltje.
Probeer dit recept en ontpop jezelf tot een heuse topchef!
Gebraden duif met appeltjes
Tamme duif uit de Anjou in eigen jus met geglaceerde appeltjes
Ingrediënten
- 2 stuks tamme duif schoongemaakt
- 1 scheut olijfolie om in te bakken
- 125 gram boter
- 4 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
- 4 teentjes knoflook gepeld
- naar smaak peper en zout uit de molen
- 2 kleine jonagoldappels geschild, in schijfjes
- 20 cc witte wijn
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Wrijf de duiven in met olijfolie en bestrooi met peper en zout
- Stop per duif 2 teentjes knoflook, 1 takje rozemarijn en 1 takje tij, in de holtes
- Braad de duiven rondom in een scheut olijfolie met 75 gram boter in een koekenpan in 8 minuten goudbruin
- Blijf voortdurend het braadvocht over de duiven scheppen
- Doe de rest van rozemarijn en tijm op de duiven en leg ze 8 minuten met de helft van het braadvocht op een groot stuk alufolie in een ovenschaal in de oven
- Bak ondertussen de appelschijfjes 2 minuten in het overgebleven braadvocht
- Voeg witte wijn, suiker en balsamicoazijn toe en laat dit geheel 5 minuten inkoken tot een jus
- Zet de oven uit, vouw de alufolie om de duiven en laat ze in de afgesloten oven nog 10 minuten rusten en nagaren
- Giet het braadvocht bij de jus, klop de rest van de ijskoude boter erdoor en kook 3 minuten in
Notities
Plaats de duiven in het midden van een schaal en schep de jus en appelschijfjes eromheen.
Kook Opperdoezer Ronde aardappeltjes en geef die erbij. Anjouduif is een klassieker, een delicated=sse. Zeker als je dit recept gebruikt als handleiding. Het bereiden van de duif vergt wel enige precisie. Je wilt ‘m natuurlijk niet overgaar maar ook niet te rauw. Als je de tijd voor het rusten en nagaren neemt, komt het helemaal goed. Je zult verrast zijn door de delicate smaken van de gebraden Anjouduif, een lichtgekoelde pinot noir bijvoorbeeld. Schenk er een mooie witte wijn bij, dat verdient dit gerecht. Eet lekker!
Kook Opperdoezer Ronde aardappeltjes en geef die erbij. Anjouduif is een klassieker, een delicated=sse. Zeker als je dit recept gebruikt als handleiding. Het bereiden van de duif vergt wel enige precisie. Je wilt ‘m natuurlijk niet overgaar maar ook niet te rauw. Als je de tijd voor het rusten en nagaren neemt, komt het helemaal goed. Je zult verrast zijn door de delicate smaken van de gebraden Anjouduif, een lichtgekoelde pinot noir bijvoorbeeld. Schenk er een mooie witte wijn bij, dat verdient dit gerecht. Eet lekker!