
Een typisch Amstelveens kippetje op zijn Spaans geserveerd.
Olé!
Dit kippetje is is bijzonder smaakvol. En met een beetje Spaans temperament. Kluiven mag.
Dat past geweldig bij de nazomer. Genieten in het avondzonnetje met een een glas lekkere Spaanse, lichtgekoelde rode wijn: Een Campo de Borja bijvoorbeeld.
Wat een combinatie!

Gebraden kippetje met patatas picantes en mayonese de pimentón
Kip van Tante door op Spaanse wijze
Ingrediënten
het kippetje
- 1 kippetje van circa 1100 gram
- 100 gram roomboter in blokjes
de marinade
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
de patatas picantes
- 400 gram aardappelpartjes in de schil voorgekookt
- 1 scheut olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel zoete paprikapoeder
- 2 theelepels grof zeezout
de paprika aïoli
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 150 gram mayonaise
- 2 theelepels citroensap
- 50 gram gegrilde paprika fijngesneden, uit een potje
Instructies
- maak de marinade voor de kip door alle ingrediënten in een kommetje te mengen
- wrijf de kip in met de marinade en laat 2 uur intrekken
- zet de kip in een ovenschaal, verdeel de klontjes roomboter erover en braad 30 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven
- keer de kip om, giet het bakvocht erover en braad bog 40 minuten
- doe alle ingrediënten van de paprika-aïoli in een mengbeker en mix helemaal glad met een staafmixer
- Schep de olie, kruiden en zout over de aardappelpartjes en bak ze knapperig in de koekenpan aardappelpartjes
Notities
Typisch Spaans en toch typisch Amstelveens. Het recept is dan wel Spaans maar dat met zorg geselecteerde kippetje komt gewoon van de Lindenlaan. Olé!