Nu de lentezon ons toelacht, is het tijd voor een een Hollands voorjaarsgerecht. Met Met een bite, veel smaak en niet te ingewikkeld.
Kijk! Zo maak je van een Hollands AGV-tje een heerlijk voorjaarsmaal. De bite die het gerecht heeft, voegt perfect bij de zachte kipgehaktsaus.
Door er wat Oosterse specerijen aan toe te voegen, krijg je extra veel smaak op tafel.
Eet lekker!
Gegrilde spitskool met kipgehaktsaus
Een lekker, niet te ingewikkeld Hollands AGV-tje (aardappelen- groente- vlees)
Ingrediënten
- 1 kleine spitskool
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 mespuntje chilipoeder
voor de kipgehaktsaus
- 200 gr kipgehakt
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngekhakt
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 el ketjap
- 1 tl sambal
- 1 el tomatenpuree
- 1 el olie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de spitskool eerst overlangs en daarna in 6 parten
- Wrijf de parten in met de olie en de specerijen
- Gril de spitskool 5 minuten op een grilplaat of grilpan op kleur
- Schuif daarna op een bakplaat met bakpapier in de oven en laat in 15 minuten knapperig en beetgaar worden
De gehaktsaus
- Kneed alle ingrediënten voor de gehaktsaus, behalve de olie, goed door elkaar
- bak het gehakt rul in de olie in een koekenpan
- Voeg 2 kopjes water toe en laat het geheel tot een dikke saus inkoken
Kook ondertussen 400 gram aardappelen
Notities
Kijk! Zo maak je een Hollands AGV-tje extra smaakvol klaar.
Zet de aardappelen, gegrilde spitskool en de gehaktsaus in aparte kommetjes op tafel. Staat wel zo gezellig ;-). Oh, en vergeet je de wijn niet licht te koelen? Een Côtes du Rhone-rood past er perfect bij.
Tip: Probeer de rösti eens in plaats van gekookte aardappelen. Het recept vind je op de receptenpagina