Traiteur Wagenaar & Poelier

Geroosterde paprikasoep met New Delhi kipboutfiletreepjes

geroosterde paprikasoep met reepjes New Delhi-kippendijtjes

een supergezonde, makkelijk te maken geroosterde paprikasoep
Gang Appetizer, lunchgerecht, maaltijdsoep, voorgerecht
Keuken Midden-Oosten

Ingrediënten
  

  • 3 stuks kippendijlapjes New Delhi in reepjes
  • 3 stuks paprika rood
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 cm gember fijngehakt
  • 100 gram fijne soepgroenten
  • 2 stuks tomaten in blokjes
  • 1 stukje rode peper in stukjes gehakt
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 kipbouillonblokje
  • 1 bakje kipbouillon van Wagenaar
  • 50 gram santen (geperste kokosmelk
  • 25 cl slagroom
  • 2 scheutjes zonnebloemolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
    Leg de paprika's op bakpapier en rooster ze in 20 minuten in de oven
  • Bak ondertussen de ui en knoflook in wat olie
    Voeg de specerijen en gember toe. Bak deze mee
    Voeg de kippenbouillon, santen, het bouillonblokje, tomaat en soepgroenten toe
  • Haal de paprika's uit de oven, doe ze in een plastic zakje, schud ze zodat het velletje loslaat. Ontvel de paprika's en snijd ze in grote stukken
    Doe deze in de soep
    Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen
  • Bak ondertussen de New Delhi kippendijreepjes in wat olie in 4 minuten gaar
  • Voeg de slagroom toe
    Pureer de soep en zeef deze zodat hij mooi glad en fluweelzacht is
    Breng op smaak met peper en zout
    Houd nog even warm
  • Verdeel de kippendijreepjes over 2 borden
    Schenk de hete soep in de borden
     

Notities

Deze supergezonde, 100% glutenvrije geroosterde paprikasoep is niet alleen waanzinnig lekker. Hij is ook multi-inzetbaar: als lunchgerecht, maaltijdsoep of voorafje.
Paprika’s bevatten mega veel vitamine C, antioxidanten en andere gezonde vitamines en mineralen.
Maar bovenal zijn ze heerlijk, zeker in combinatie met de 100% glutenvrije kippendijlapjes.
Geef er pappadumschotsen met yoghurtdip bij. Smaakvol, verrassend en ook weer 100 % glutenvrij (want van linzenmeel gemaakt).
Trefwoord 100% glutenvrij, kippendijfiletlapjes, paprika, soep
Winkelwagen Sluit