geroosterde paprikasoep met reepjes New Delhi-kippendijtjes
een supergezonde, makkelijk te maken geroosterde paprikasoep
Ingrediënten
- 3 stuks kippendijlapjes New Delhi in reepjes
- 3 stuks paprika rood
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 cm gember fijngehakt
- 100 gram fijne soepgroenten
- 2 stuks tomaten in blokjes
- 1 stukje rode peper in stukjes gehakt
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- peper en zout naar smaak
- 1 kipbouillonblokje
- 1 bakje kipbouillon van Wagenaar
- 50 gram santen (geperste kokosmelk
- 25 cl slagroom
- 2 scheutjes zonnebloemolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.Leg de paprika's op bakpapier en rooster ze in 20 minuten in de oven
- Bak ondertussen de ui en knoflook in wat olieVoeg de specerijen en gember toe. Bak deze meeVoeg de kippenbouillon, santen, het bouillonblokje, tomaat en soepgroenten toe
- Haal de paprika's uit de oven, doe ze in een plastic zakje, schud ze zodat het velletje loslaat. Ontvel de paprika's en snijd ze in grote stukkenDoe deze in de soepLaat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen
- Bak ondertussen de New Delhi kippendijreepjes in wat olie in 4 minuten gaar
- Voeg de slagroom toePureer de soep en zeef deze zodat hij mooi glad en fluweelzacht isBreng op smaak met peper en zoutHoud nog even warm
- Verdeel de kippendijreepjes over 2 bordenSchenk de hete soep in de borden
Notities
Deze supergezonde, 100% glutenvrije geroosterde paprikasoep is niet alleen waanzinnig lekker. Hij is ook multi-inzetbaar: als lunchgerecht, maaltijdsoep of voorafje.
Paprika’s bevatten mega veel vitamine C, antioxidanten en andere gezonde vitamines en mineralen.
Maar bovenal zijn ze heerlijk, zeker in combinatie met de 100% glutenvrije kippendijlapjes.
Geef er pappadumschotsen met yoghurtdip bij. Smaakvol, verrassend en ook weer 100 % glutenvrij (want van linzenmeel gemaakt).