Gevulde aubergine met kipgehakt
Een gezond, lekker en glutenvrij recept voor in de oven of op de bbq
Ingrediënten
- 200 gram kipgehakt
- 1 aubergine
- 1 ui in blokjes
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 tomaat in blokjes
- 1 bolletje mozzarella in blokjes
- 50 gram walnoten gehakt
- 3 scheutjes olijfolie
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels parmezaanse kaas
- peper en zout
- 1 handje rucola
Instructies
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snijd de aubergine overlangs door en schraap het vruchtvlees eruit
- Bak de ui met knoflook en kipgehakt met een scheutje olijfolie in de koekenpan gaar
- Voeg het auberginevlees, de tomaat en de Italiaanse kruiden toe en bak mee
- Schep de walnoten erdoorheen
- Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en strooi de mozzarella erover
- Leg de gevulde aubergines in een met olijfolie ingevette ovenschaal en bak in 30-40 minuten gaar
- Strooi de parmezaanse kaas en de rucola erop en giet er als laatste nog een scheutje olijfolie overheen
Notities
Dit smaakvolle, Mediterraanse gerecht kun je als hoofdgerecht met rijst of brood eten.
Maar ook kun je de gevulde aubergines in aluminiumfolie op de bbq gaar grillen. Drink er een goed gekoelde Siciliaanse rosé bij. Edith vertelt je graag waarom deze wijn er zo lekker bij past.
Maar ook kun je de gevulde aubergines in aluminiumfolie op de bbq gaar grillen. Drink er een goed gekoelde Siciliaanse rosé bij. Edith vertelt je graag waarom deze wijn er zo lekker bij past.