Traiteur Wagenaar & Poelier

Coeliakie en Glutenallergie

Coeliakie is een ongeneeslijke ziekte die wordt veroorzaakt door glutenintolerantie en het immuunsysteem aantast.

Als in het najaar van 2020, toch al een zwaar en lastig jaar, coeliakie bij een van de kindjes wordt geconstateerd, gaan bij Patty de alarmbellen af. Ook zij laat zich testen op coeliakie. Wanneer de uitslag positief is, kan ze haar lichamelijke klachten van de afgelopen jaren eindelijk verklaren. Ondernemend en optimistisch als de zussen van nature zijn, zetten ze dit slechte nieuws om in iets positiefs. De trend die eerder al is ingezet om duurzaam en gezond te ondernemen is nu een noodzaak in plaats van een wens.

gegrild en gebraden

Het roer om

Geen gluten meer in de winkel van Wagenaar. Da’s de insteek en 100% glutenvrij. Da’s het doel wat in de zomer van 2021 moet zijn bereikt. Een duik in de wereld van coeliaki, een zoektocht naar de juiste leveranciers en begrip en medewerking van het voltallige team zijn dé manieren om dit doel te bereiken. De deadline is bepaald:  nog voordat de zaak dichtgaat voor een welverdiende vakantie voor henzelf en voor het personeel mogen er geen gluten meer te bekennen zijn op de Lindenlaan 313.

De eerste te nemen stap is het besef, de noodzaak. Immers, Patty wil dolgraag in een glutenvrije zaak werken die naadloos aansluit op haar eigen nieuwe way of life. Commercieel denker Joyce ziet nieuwe kansen. Want wáár in Nederland is er een 100% glutenvrije winkel te vinden met traiteurswaren, wild, gevogelte en bijbehorend assortiment te vinden? Joyce wil de eerste zijn in deze groeiende markt van vraag naar glutenvrije producten.

tam konijn

Bloed zweet en tranen

De zoektocht naar de juiste leveranciers is niet eenvoudig. Maar, de zussen gaan niet voor het gemak en pakken de uitdaging met beide handen aan. Met name de kruiden die bij de productie worden gebruikt, laten zich niet eenvoudig vervangen. Maar ach, je achternaam zal maar Wagenaar zijn dan heb je de stoere wind al in de zeilen. En dus lukt het.

Verder moeten de paneermiddelen, meelsoorten en sauzen vervangen worden. En ook dat lukt met het doorzettingsvermogen van de dames. Het effectief doorvoeren van het nieuwe concept zoals aanpassen van recepturen, het vernieuwen van de website, het trainen van de medewerkers, het is allemaal in slechts een half jaar gerealiseerd. Achter de schermen. Want het bedrijf draait gewoon door.

Wild gerechtjes

Kwaliteit is kostbaar

Het allermoelijkste in het proces is toch wel de kwaliteitsbewaking.

De lat ligt hoog. De vaste klandizie van Wagenaar Polier Traiteur is gewend aan een hoge standaard en een vertrouwde smaak. Toch lukt het Patty en Joyce om die kwaliteit te waarborgen. Koken, proeven, uitproberen, weggooien en opnieuw beginnen; net zolang totdat de max bereikt. Is. Ze gaan voor goud en dat is terug te proeven in de geheel nieuwe lijn met vertrouwde smaken.

Sister act

In augustus 2021 is de realisatie van het verkrijgen van een 100% glutenvrije winkel een feit!
en oh, wat zijn ze trots, de zusjes Wagenaar. Op hun personeel en op zichzelf.
Het concept staat als een huis. Het is slechts een kwestie van tijd totdat hun winkel ook buiten Amstelveen en omstreken bekend gaat worden. Want over heel Nederland zijn mensen op zoek naar de juiste producten die passen in hun glutenvrije eetpatroon zonder dat ze dubbel hoeven te koken: voor zichzelf en voor de gezinsleden die niet persé glutenvrij hoeven te eten.

Niet alleen voor het glutenvrije assortiment maar ook voor het vakmanschap en goede adviezen van Patty, Joyce en het team moet je echt eens een bezoekje brengen aan de winkel van Wagenaar.

Zien we je gauw (terug) op de Lindenlaan 313 in Amstelveen?

Winkelwagen Sluit