Traiteur Wagenaar & Poelier

Hartige taartjes met asperges en gerookte eendenborst

Denk je aan Pasen dan denk je aan eieren en…Hollandse asperges.Deze beauties mogen niet ontbreken bij de Paasbrunch! Deze schattige lekkernijtjes horen op de brunchtafel. Als voorgerecht zijn ze ook superlekker.En wat dacht je van kleine puntjes taart als borrelhapjes met een glas goede wijn.Proost op alle mama’s!

Denk je aan Pasen dan denk je aan eieren en…Hollandse asperges.
Deze beauties mogen niet ontbreken bij de Paasbrunch!

Deze schattige lekkernijtjes horen op de brunchtafel. Als voorgerecht zijn ze ook superlekker.
En wat dacht je van kleine puntjes taart als borrelhapjes met een glas goede wijn.
Proost op alle mama’s!

Hartige taartjes met asperges en gerookte eendenborst

nanjapol
Gemakkelijke en smaakvolle taartjes voor bij de Paasbrunch
Gang brunchgerecht, lunchgerecht, voorgerecht
Keuken Europees

Ingrediënten
  

  • 150 gram gerookte eendenborstrollade in reepjes gesneden
  • 6 plakjes oud brood (glutenvrij) in blokjes gesneden
  • 150 ml melk
  • 40 gram roomboter
  • 6 witte asperges geschild, in stukjes van 3 cm
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 kleine prei in ringetjes
  • 1 takjes rozemarijn gehakt
  • 1 takje tijm gehakt
  • 3 medium eieren
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram jongbelegen kaas geraspt
  • 75 gram parmezaanse kaas geraspt
  • peper en zout uit de molen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed 3 kleine ronde ovenvormpjes tot aan de rand met bakpapier
  • Week de stukjes brood in de melk
  • Kook ondertussen de aspergestukjes beetgaar in 6 minuten
  • Bak ui en knoflook in circa 4 minuten in roomboter in een koekenpan
  • Voeg prei, rozemarijn en tijm toe en bak kort mee
  • Schep de asperges en de reepjes gerookte eendenrollade erdoor, breng op smaak met peper en zout
  • Verdeel het geweekte brood over de bodem van de vormpjes en druk goed aan
  • Schep hier het groentemengsel op
  • Klop de eieren met slagroom en de helft van de geraspte kaas en wat peper en zout, verdeel over het groentemengsel
  • Bestrooi met parmezaanse kaas en de rest van de geraspte kaas
  • Bak de taartjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar
  • Laat ze even afkoelen in de vorm en haal ze er dan pas uit

Notities

Wat een schattige taartjes. En lekker dat ze zijn: de specifieke aspergesmaak, het mildzout gerookte van de eendenrollade, het romige van de eitjes, kaas en de room.
Echt wauw!
Niet moeilijk om te maken en een handig recept om oud brood te verwerken tot een krakend vers gerecht De taartjes staan enig op de Paasbrunchtafel. Natuurlijk kunnen ze ook perfect als voorgerecht.
Een gekoeld glas witte wijn erbij…niks meer aan doen! 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit