Traiteur Wagenaar & Poelier

Hertenboutsteaks met chimichurri

hertenboutsteak chimichurri

Een stukje wild met een temperamentvol sausje
Gang Hoofdgerecht
Keuken Argentijns

Ingrediënten
  

voor de chimichurri

  • 1 eetlepel verse koriander
  • 2 grote tomaten in blokjes
  • 1 stukje rode peper fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 slagen grove peper uit de molen
  • zout naar smaak
  • 1 flinke scheut zonnebloemolie

2 steaks van de hertenbout van circa 150 gram per stuk

    Instructies
     

    • Besmeer het met olie en zout
    • Doe alle ingrediënten voor de chimichurri in de blender en maal het tot een homogene massa
    • Zet minstens 3 uur koud weg in de koelkast
    • Haal de steaks 1 uur vantevoren uit de koelkast
    • Smeer in met olie en zout
    • Gril het vlees op heel hoog vuur 3 minuten aan iedere kant in een grilpan of op de grilplaat
    • Bestrooi de steaks met zout en grove peper
    • Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie

    Notities

    Leg de hertenboutsteaks op voorverwarmde borden met een schepje chimichurri ernaast.
    Dit stukje vlees smaakt echt megalekker met frieten en een lik mayo. 
    Geef er een frisse tomatensalade bij als groente.
    Niet zo moeilijk om te maken, dit gerecht  en een voortreffelijke overgang  van de zomer naar het wildseizoen.
    Eet lekker!
    Trefwoord bbq, chimichurri, hertenbout, steak, wild
    Winkelwagen Sluit