hertenboutsteak chimichurri
Een stukje wild met een temperamentvol sausje
Ingrediënten
voor de chimichurri
- 1 eetlepel verse koriander
- 2 grote tomaten in blokjes
- 1 stukje rode peper fijngehakt
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels rodewijnazijn
- 1 kleine rode ui gesnipperd
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 3 slagen grove peper uit de molen
- zout naar smaak
- 1 flinke scheut zonnebloemolie
2 steaks van de hertenbout van circa 150 gram per stuk
Instructies
- Besmeer het met olie en zout
- Doe alle ingrediënten voor de chimichurri in de blender en maal het tot een homogene massa
- Zet minstens 3 uur koud weg in de koelkast
- Haal de steaks 1 uur vantevoren uit de koelkast
- Smeer in met olie en zout
- Gril het vlees op heel hoog vuur 3 minuten aan iedere kant in een grilpan of op de grilplaat
- Bestrooi de steaks met zout en grove peper
- Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie
Notities
Leg de hertenboutsteaks op voorverwarmde borden met een schepje chimichurri ernaast.
Dit stukje vlees smaakt echt megalekker met frieten en een lik mayo.
Geef er een frisse tomatensalade bij als groente. Niet zo moeilijk om te maken, dit gerecht en een voortreffelijke overgang van de zomer naar het wildseizoen.
Eet lekker!
Dit stukje vlees smaakt echt megalekker met frieten en een lik mayo.
Geef er een frisse tomatensalade bij als groente. Niet zo moeilijk om te maken, dit gerecht en een voortreffelijke overgang van de zomer naar het wildseizoen.
Eet lekker!