
Hertenrugfilets zijn toch wel een van de mooiste stukjes vlees die we in huis hebben…
Van de hertenrugfilet snijden we de mooiste biefstukken. Met een beetje geduld en veel liefde, maak je met dit prachtige vlees
een wildgerecht dat heel goed in deze periode past. Pure verwennerij.
Zeker als je er een glas goede wijn bij schenkt. En ook die hebben we in huis voor je!
Hertenbiefstukjes met stoofperensaus
Een herfstgerecht met een heerlijk stuk wild: Hertenrugfilet in een warme, rijke saus
Ingrediënten
- 4x 150 gram hertenrugfilet
- 1 scheutje olijfolie
- 1 eetlepel roomboter
- peper en zout naar smaak
voor de saus
- 4 stoofpeertjes geschild
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 10 cl rode wijn
- 10 cl sinaasappelsap
- 200 ml wildfond
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 50 gram roomboter in blokjes, bewaar ze in de koelkast
Instructies
- Haal het vlees uit de koeling zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Breng de peertjes aan de kook in de rode wijn, sinaasappelsap, bruine suiker, steranijs en het kaneelstokje. Draai het vuur zacht en laat 45 minuten koken
- Giet de helft van het vocht af en laat dat inkoken
- Laat de rest van het vocht en de peertjes op laag vuur doorpruttelen
- bestrooi de biefstukjes met zout
- Bak de hertenfilet in roomboter en olie 2 à 3 minuten aan iedere kant. Blijf het vlees bewegen met een spatel en schep het braadvocht elke minuut over de biefstukjes.
- Haal ze uit de pan en laat ze rusten in alufolie
- Haal de steranijs en het kaneelstokje uit het vocht
- Giet het braadvocht bij het perenvocht en laat nog 4 minuten verder inkoken
- Schep de blokjes koude roomboter door de saus
- Snijd de biefstukjes in plakjes, leg op het bord met een peertje ernaast
- Schep de stoofperensaus over het vlees
Notities
Geef bij dit gerecht een aardappel en spruitjes. Lekker klassiek dus altijd goed.
Vergeet je niet om naar een passende wijn te vragen aan Edith? Zij heeft met haar Davide een mooie selectie gemaakt. De wijnen zijn vanaf nu in de winkel verkrijgbaar.
Vergeet je niet om naar een passende wijn te vragen aan Edith? Zij heeft met haar Davide een mooie selectie gemaakt. De wijnen zijn vanaf nu in de winkel verkrijgbaar.
2 Comments
Aloha kokkie, wel een ingrediëntenlijst maar geen recept, ik word alleen maar nieuwsgieriger!
Ik zou heel graag het recept bij deze hertenbiefstukjes met heerlijke saus willen hebben, groetjes Pauline, jullie trouwe fan!
Het recept staat erop. Er is kennelijk iets misgegaan bij het uploaden. Veel kook-en bakplezier gewenst!
Culinaire groet, Nanja