Your cart

Hertenstoofpotje

INGREDIËNTEN
800 gr hertenstoofvlees in stukjes gesneden
2 el olijfolie en 60 gram boter
2 teentjes knoflook, fijngeperst
2 uien, 1 winterwortel en ½ selderijknol in blokjes van 1×1 cm
150 gr kastanjechampignons in plakjes
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
3 gekneusde jeneverbesjes
2 kruidnageltjes
1 mespuntje nootmuskaat
3 el peterselie
4 el zilveruitjes
3 el bloem
1 glas rode wijn
3 el cognac

HOE MAAK JE HET?

Verhit olie en boter en bak het hertenstoofvlees hierin bruin.

Draai wat peper en zout uit de molen erover.
Als het vlees flink gebruind is, doe je de gesneden uien erbij.

Bak deze 1 minuut mee.
Bestrooi alles met bloem en giet de rode wijn eroverheen zodat er een mooie binding ontstaat.
Draai de warmtebron laag

Laat het geheel een uurtje op laag vuur met deksel op de pan.
Voeg tijm, laurier en rozemarijn en laat dit 10 minuten meestoven.
De gesneden wortel, knolselderij, paddenstoelen en zilveruitjes kunnen erbij.
Laat alles nog 30 minuten stoven.
Breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
Doe de peterselie en de cognac er op het laatst bij.

Een klassieke aardappelpuree, gestoofde rode kool en zelfgemaakte appelcompôte smaken echt heel erg lekker bij dit hertenstoofpotje.
En wat betreft de wijn? De Siciliaanse rode DAM van Tenuta Antica Cavallera complementeert dit gerecht ten volle. Een soort DAMhertstoofpotje
😉

Deze wijn staat bij ons op de toonbank, vraag ernaar en Edith begint direct te glunderen.

  1. Pingback:EDELE DELEN – Traiteur Wagenaar Poelier

Comments are closed.