
Kijk ze een shinen in de rookoven: het zijn de kiprookworsten van Joyce. En wat is er nou lekkerder bij zo’n kanjer als een een oerhollands stamppotje?
Nouja, oerhollands… Bij Wagenaar geven we er liever een extra tintje aan. Want een eenvoudige stamppot smaakt nog lekkerder wanneer je er specerijen en een likkie sambal aan toevoegt. Dit recept van hutspot met een Indische twist is een authentiek familierecept. En wat is ie lekker, zeker met de kiprookworst, die Joyce minstens 2x per maand rookt zoals haar vader en opa dat al decennialang deden.
Geen jus? Geen nood! In het koelvak hebben we de lekkerste wildjus staan die perfect bij dit gerecht gaat.
En wil je eens wat anders? Probeer dan de wildstoofpot van Wagenaar. Wat een combi!

Hutspot met een Indisch tintje met kiprookworst van Joyce
Ingrediënten
- 500 gram wortel geschild, in blokjes
- 500 gram uien geschild, in blokjes
- 1000 gram aardappels geschild, gehalveerd
- 250 gram sperziebonen in stukjes
- 2 theelepels sambal
- 1 eetlepel mosterd
- 3 kruidnageltjes
- 1 laurierblad
- 1 theelepel nootmuskaat uit de rasp
- 2 theelepels djinten (komijnpoeder)
- 2 theelepels djahé gemberpoeder
- peper en zout naar smaak
- 1 scheutje melk
- 75 gram roomboter
Instructies
- Vul een kookpan met water, wat zout en een laurierblad. Doe de wortel, ui en aardappel erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken
- Voeg alle specerijen en de sperziebonen toe en kook het geheel nog 10 minuten
- Giet het water af
- Voeg de boter en melk toe en stamp alle lekker fijn. Schep de sambal en mosterd erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout