Traiteur Wagenaar & Poelier

Hutspot met een Indisch tintje en kiprookworst van Joyce

Kijk ze een shinen in de rookoven: het zijn de kiprookworsten van Joyce. En wat is er nou lekkerder bij zo’n kanjer als een een oerhollands stamppotje? Nouja, oerhollands… Bij Wagenaar geven we er liever een extra tintje aan. Want een eenvoudige stamppot smaakt nog lekkerder wanneer je er specerijen en een likkie sambal aan […]

Kijk ze een shinen in de rookoven: het zijn de kiprookworsten van Joyce. En wat is er nou lekkerder bij zo’n kanjer als een een oerhollands stamppotje?

Nouja, oerhollands… Bij Wagenaar geven we er liever een extra tintje aan. Want een eenvoudige stamppot smaakt nog lekkerder wanneer je er specerijen en een likkie sambal aan toevoegt. Dit recept van hutspot met een Indische twist is een authentiek familierecept. En wat is ie lekker, zeker met de kiprookworst, die Joyce minstens 2x per maand rookt zoals haar vader en opa dat al decennialang deden.

Geen jus? Geen nood! In het koelvak hebben we de lekkerste wildjus staan die perfect bij dit gerecht gaat.
En wil je eens wat anders? Probeer dan de wildstoofpot van Wagenaar. Wat een combi!

Hutspot met een Indisch tintje met kiprookworst van Joyce

nanjapol
Oerhollandse stamppot maar nèt een tikje anders
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken, Indische keuken
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram wortel geschild, in blokjes
  • 500 gram uien geschild, in blokjes
  • 1000 gram aardappels geschild, gehalveerd
  • 250 gram sperziebonen in stukjes
  • 2 theelepels sambal
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 kruidnageltjes
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel nootmuskaat uit de rasp
  • 2 theelepels djinten (komijnpoeder)
  • 2 theelepels djahé gemberpoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 scheutje melk
  • 75 gram roomboter

Instructies
 

  • Vul een kookpan met water, wat zout en een laurierblad. Doe de wortel, ui en aardappel erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken
  • Voeg alle specerijen en de sperziebonen toe en kook het geheel nog 10 minuten
  • Giet het water af
  • Voeg de boter en melk toe en stamp alle lekker fijn. Schep de sambal en mosterd erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout

Notities

Deze hutspot is extra lekker door de toevoeging van Indische specerijen en een beetje sambal. Hij smaakt heerlijk bij de kiprookworsten van Joyce.
Maar hoe zit het nu met het wereldberoemde kuiltje jus? Geen zorgen. Bij Wagenaar hebben we de lekkerste wildjus in het koelschap. hiermee maak je je stamppotschotel met rookworst he-le-maal af!
Wil je eens variëren? Neem dan zo’n overheerlijk wildstoofpotje voor bij de hutspot.
Kom maar door met die knusse herfstavonden!
Trefwoord stamppot 100% glutenvrij
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit