Your cart

Opwarmlijst voor alle wannabe-chefs, mensen met haast en koks met twee linkerhanden

“If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen” – Unknown

Met andere woorden: Ga voor het gemak en laat Wagenaar traiteur lekker voor je koken. Want wij hebben goeie chefs in huis die een passie voor koken hebben.


Hun culinaire uitspattingen zitten in handige verpakkingen die je alleen nog maar even hoeft te verwarmen.
Maar opwarmen (verwarmen) van al die lekkernijen, hoe doe je dat nou? In de oven, au bain marie in een pannetje water met verpakking en al, magnetron, koekenpan? Er zijn zoveel mogelijkheden.
En wat bijvoorbeeld te doen met de ingevroren producten?

Bij Wagenaar zijn we geen fan van magnetrons. Toch geef ik die mogelijkheid er even bij, mocht je haast hebben (of geen oven😉).

Ik zet ze voor je op een rijtje.

ONTDOOIEN

Bevroren producten kun je het beste langzaam ontdooien in de koelkast voor dat je ze gaat gebruiken.
Maar soms vergeet je ze op tijd uit de vriezer te halen. Gelukkig  verpakken wij je maaltijden met liefde geseald of gevacumeerd voor je.

Doe de verpakking in een emmertje of grote bak in koud water. Het ontdooien is, afhankelijk van de grootte en het gewicht, in 30-60 minuten gepiept.
Is het nog een beetje bevroren? Zet dan de lauwe waterstraal erop en laat circa 10 minuten stromen. Gebruik het product dan wel meteen!

Gebruik in nood de ontdooistand van je magnetron. Maar onthoud: geforceerd ontdooien komt het product misschien niet ten goede.

VERWARMEN

Nog even een uitleg over “au-bain-marie Wagenaar”.
1.Pan water aan de kook brengen
2.Warmtebron laag zetten
3.Product in de pan

Het product wordt langzaam warm en behoudt alle sappen en malsheid

Gebraden kip heel
-20 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden met de daarvoor bedoelde speciale papieren ovenzak. Daarna 5-10 minuten zonder zak voor een lekker krokant korstje

 Kippenbouten, snackbouten, vleugels, spareribs
-20 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden met ovenzak en 5-10 minuten zonder zak, of
– in de koekenpan met een drupje olie, of
– 1,5- 2 minuten op vol vermogen in de magnetron

Kipballetjes
-20 minuten in een voorverwarmde oven op 140 graden met ovenzak en 5 minuten zonder zak vorr het crispy effect, of
– in de koekenpan met een drupje olie, of
– 1,5- 2 minuten op vol vermogen in de magnetron

Kippenling
– 10 minuten op een rekje in een voorverwarmde oven op 140 graden, of
– 10 minuten in een koekenpan met een drupje olie op matig vuur, of
– 1,5 minuten op vol vermogen in de magnetron

Kipsaucijzenbroodje mini
-20 minuten op een schaaltje in een voorverwarmde oven op 170 graden
-20 minuten in de koekenpan evt. met een stukje bakpapier op matig vuur

Kiploempia’s
-30 minuten op een rekje in een voorverwarmde oven op 170 graden
(kleine loempia’s 20 minuten), of
– 20 minuten in een koekenpan op matig vuur, evt. op een stukje bakpapier.

Kalkoen
Verwarm de kalkoen 45 minuten in de vacuümzak au-bain-marie .
Haal uit het plastic en doe hem 10 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden voor het krokante korstje.
Let op: als de kalkoen uit de verpakking is niet au-bain-marie opwarmen maar voor 1 uur op 100 graden verwarmen in de oven.

Maaltijden in saus (bijv. Nanja’s Indische kipkerrie)
-30 minuten au bain-marie
-15 minuten in een steelpannetje op matig vuur met vlamverdeler of de allerlaagste ( inductie/ electrische/ keramische) stand. Voortdurend blijven roeren.

Ragoûts
– 30 minuten au bain-marie verwarmen of
-15 minuten in een steelpannetje op matig vuur met vlamverdeler of de allerlaagste ( inductie/ electrische/ keramische) stand. Voortdurend blijven roeren.

Rollades (bijv kiprollade) en ontbeende, gevulde en gebraden gevogelte
-Eerst 30 minuten in plastic au bain-marie
Haal daarna het product uit het plastic verwarm het in een ovenschaal 10 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden of in een koekenpan met een scheutje olie of boter. Zo krijgt je rollade een lekker knapperig korstje.

Sauzen (bijv. satésaus, wildsaus)
– 5 minuten in een steelpannetje. Blijven roeren.
– 30 seconden op vol vermogen in magnetron, doorroeren en nog eens 30 sec verwarmen.

Soepen en bouillons
– op matig vuur 10 minuten in een pan. Afentoe roeren en NIET laten koken.
(leng evt. aan met wat water wanneer de soep ietwat is ingekookt en dus wat zouter)

Worstjes
-30 minuten au bain-marie verwarmen.
Rookworst kun je evt. ook 10 minuten meewarmen in het water wanneer je de aardappelen voor je stamppotje kookt

Twijfel je nou of mis je een item of product? Je kunt altijd even bellen, mailen
of een pb-tje sturen via facebook of instagram. We geven je altijd binnen 24 uur antwoord.

Eet lekker!
Nanja Pol, culinair adviseur Wagenaar Poelier Traiteur