Lekker en gezond koken hoeft niet moeilijk te zijn.
Javaanse pindasoep is echt een tropische verrassing. De kipblokjes geven een lekkere bite aan de soep. De groenten maken er een gezonde hap van. En de kokosmelk geeft er een fluwelen toets aan. Wauw!
Met de glutenvrije producten en het juiste recept, is het bereiden van deze goedgevulde soep echt peanuts!
Javaanse pindasoep
goedgevulde Javaanse maaltijdsoep met kippendij en groenten
Ingrediënten
- 4 kippendijtjes in blokjes
- 1 scheutje zonnebloemolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel ketoembar
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel laospoeder
- 4 limoenblaadjes gekneusd
- 5 eetlepels pindakaas
- 50 gram taugé
- 1/2 stengel prei in ringetjes
- 1 kleine rode peper in fijne reepjes
- 1 liter kippenbouillon van Wagenaar
- 1 kipbouillonblokje glutenvrij
- 1 blikje kokosmelk
- 1 snufje zout naar smaak
- 4 medium eieren gekookt, gehalveerd
- 1 zakje gebakken uitjes
Instructies
- Bak de ui en knoflook in wat zonnebloemolie in een soeppan
- Voeg de specerijen, rode peper en limoenblaadjes toe, bak kort mee
- Doe dan de kippendijblokjes erbij en bak die al roerend gaar
- Schenk de kipbouillon erop, breng aan de kook en voeg het bouillonblokje toe
- Doe schep voor schep de pindakaas erbij en roer met een garde door tot de pindakaas opgenomen is
- Schenk de kokosmelk erbij
- Laat het geheel 10 minuten op zacht vuur totdat de soep de gewenste soepdikte heeft. Voeg indien nodig wat water toe
- Breng de soep op smaak met wat zout
- Verdeel de prei en taugé over 4 kommen en leg in elke kom 2 halve, gekookte eieren
- Schep de hete soep in de kommen
- Strooi er gebakken uitjes over
Notities
Deze soep is echt delicious! Goedgevuld, een tikkeltje spicy en megagezond. De kokosmelk maakt hem mild en romig
Eet je de Javaanse pindasoep als maaltijd, geef er dan kroepoek en een kommetje gekookte rijst bij. Maar ook als voorafje is ie geschikt, natuurlijk.
Eet je de Javaanse pindasoep als maaltijd, geef er dan kroepoek en een kommetje gekookte rijst bij. Maar ook als voorafje is ie geschikt, natuurlijk.