Traiteur Wagenaar & Poelier

Kalkoenblokjes in Indische ketjapsaus

Dat wordt genieten in de avondzon met zo’n bordje Indisch… Jeetje, zoveel smaken bij elkaar op één bord. Het malse, sappige vlees in zoetzure saus is heerlijk met rijst, en ook fantastisch op een hamburger bol als stevig lunchgerecht. Wat een kadootje! Een ijskoud biertje past er perfect bij. Geen zin in alcohol? Een kan […]

Dat wordt genieten in de avondzon met zo’n bordje Indisch…

Jeetje, zoveel smaken bij elkaar op één bord. Het malse, sappige vlees in zoetzure saus is heerlijk met rijst, en ook fantastisch op een hamburger bol als stevig lunchgerecht.
Wat een kadootje! Een ijskoud biertje past er perfect bij. Geen zin in alcohol? Een kan vol ijsblokjes, bruiswater en limoenpartjes is een heerlijk alcoholvrij alternatief.

Kalkoenblokjes in zomerse Indische ketjapsaus

Gang hoofdgerecht gevogelte
Keuken Aziatische keuken
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 600 gram kalkoendij in blokjes
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 2 el ketchup glutenvrij
  • 2 tl kardamompoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 el gember geraspt
  • 1 klein rood pepertje gehakt
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el azijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 limoen

Instructies
 

  • Bak de kalkoenblokjes in de olie in een braadpan
  • Haal het vlees uit de pan en bak de ui en knoflook in het braadvocht
  • Voeg alle kruiden en specerijen toe en bak 1 minuut mee
  • Giet er een kopje water en de azijn erop en doe het vlees terug in de pan
  • Doe daar de bruine suiker, ketchup, ketjap, bij en schep goed door
  • Laat het vlees 20 minuten garen op matig vuur
  • Rasp voor het opdienen limoenschil over het stoofvlees

Notities

Bij dit malse sappige en intens smaakvolle Indische vleesgerecht geef je gewokte Chinese gemengde groenten die je op smaak brengt met: 1 elketjap, 1 tl kerriepoeder, 1 scheutje sesamolie en 1 tl sambal. 
Lekker met geurige basmatirijst, gefruite uitjes en knapperige cassavechips.
maar ook heerlijk op een glutenvrije hamburgerbol met plakjes komkommer
Wow, smaakbommetje weer, hoor! Superglutenvrij en super makkelijk om vantevoren te maken, zodat je er ‘s avonds lekker van kan genieten in de avondzon.

1 Comment

  1. er gaat iets mis, recept stopt na Het vlees…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit