Your cart

Kalkoenfilet gevuld met een farce van paddestoelen en kalkoengehakt

Simpel maar culinair om te zoenen is deze gevulde filet van kalkoen.
Probeer hem vast uit zodat je met Thanksgiving en/of Kerst beslagen ten ijs komt.
Een leuk keukenklusje met een gastronomisch resultaat. Ben je er klaar voor?

Ingrediënten:
600 gram kalkoenfilet aan 1 stuk
75 gram  en 150 gram gemengde paddestoelen in stukjes gesneden
1 grote ui
1 teentje knoflook
20 cm bosui, het groene gedeelte in plakjes
2 theelepels Italiaanse kruiden
peper en zout
½ ei losgeklopt
olijfolie

Snijd van beide kanten van de filet de puntjes af (samen plm 100 gram) en snijd in blokjes
Neem een lang mes, snij de filet overlangs door maar laat aan weerszijden een stuk van 3 cm dicht zodat er een “zakje” ontstaat
Verwarm de oven voor op 150 graden
Doe de kalkoenblokjes in een keukenmachine samen met 75 gram paddestoelen, het losgeklopte ei, knoflook, bosui, italiaanse kruiden en een snufje peper en zout
Draai het geheel tot een fijne, mousse-achtige substantie.
Vul een spuitzak met de farce (vulling) en spuit de vulling in de opengesneden kalkoenfilet en vouw het zakje weer dicht
Bestrooi het met peper, zout en een flinke scheut olijfolie en braad het vlees aan in de koekenpan
Doe de filet daarna in een ovenschaal
Bak het vlees in 15 minuten
Keer het om en bak nog een keer 30 minuten
Fruit ondertussen de ui in een scheutje olijfolie
Voeg 150 gram gesneden paddestoelen toe en draai het vuur hoog.
Bak het geheel nog 3 minuten
Haal de kalkoenfilet uit de oven en laat in alufolie 5 minuten rusten.
Snijd hem daarna in plakken van 2 cm
Verdeel over de vier borden, schep de paddestoelen ernaast en giet het bakvocht erover

Dit gerecht smaakt voortreffelijk met een knapperig gebakken aardappeltjes of een lekkere aardappelpuree en een zoete, warme appelcompôte.