Traiteur Wagenaar & Poelier

Kalkoenrollade met kastanjepuree

Kalkoenrollade met kastanjepuree

Een niet al te ingewikkeld maar feestelijk kalkoengerecht
Gang feestgerecht, Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 1 kg kalkoenrollade van binnen en buiten gekruid met 100% glutenvrije kruiden
  • 1 scheut olijfolie om in te bakken
  • 30 gram roomboter
  • 1 ui in blokjes
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 ml kippenbouillon van Wagenaar

Instructies
 

  • Schroei de kalkoenrollade in de olie en roomboter rondom dicht en geef hem een goudbruin kleurtje
  • Draai de warmtebron laag en braad het vlees met het deksel op de braadpan in 1 uur gaar
  • Keer regelmatig om en bedruip hem met het braadvocht
  • Houd de rollade arm in alufolie
  • Bak in een pannetje de ui glazig met de knoflook
  • Giet het gezeefde braadvocht en de kippenbouillon erop
  • Voeg de mosterd, laurier en rozemarijn toe en kook het geheel in tot 1/3 van de hoeveelheid
  • Breng op smaak met peper en zout

De kastanjepuree

  • Bak 2 gehakt sjalotjes en 1 teentje gehakte knoflook in at olijfolie. Voeg 400 gram voorgegaarde kastanjes (1 pak uit de winkel) toe. Giet er 150 ml kippenbouillon op en laat circa 5 minuten inkoken.
    Pureer het geheel glad met de staafmixer. Voeg 1 klontje roomboter en 100 ml slagroom toe en schep goed door

Notities

Snijd de kalkoenrollade in dikke plakken.
Giet een beetje van de jus erover en geef de rest ervan er apart bij in een schaaltje
Schep de kastanjepuree ernaast.
Dit gerecht smaakt heerlijk met spruitjes of gecarameliseerde witlof.
Schenk er onze verfijnde Côtes du Rhône bij.
Zo heb je een fantastisch alternatief voor de Thanksgiving Turkey.
Natuurlijk past deze kalkoenrollade met kastanjepuree zeker ook in je kerstmenu!
Trefwoord feestgerecht, glutenvrij, kakoen, kalkoenrollade, kastanjepuree
Winkelwagen Sluit