Traiteur Wagenaar & Poelier

Karamelsoesjes gevuld met patémousse

Deze delicatesse mag niet ontbreken tijdens de feestdagen.Wat een luxe! Karamelsoesjes gevuld met patémousse zijn onweerstaanbaar. De soesjes, de vulling, de karamel, allemaal klassiekers in één luxe hapje samengevat.En weet je dat het nieteens zo moeilijk is om deze delicatesse te maken? Een deel kun je zelfs daags voor de Grande Finale voorbereiden.Echt, je scoort […]

Deze delicatesse mag niet ontbreken tijdens de feestdagen.
Wat een luxe!

Karamelsoesjes gevuld met patémousse zijn onweerstaanbaar. De soesjes, de vulling, de karamel, allemaal klassiekers in één luxe hapje samengevat.
En weet je dat het nieteens zo moeilijk is om deze delicatesse te maken? Een deel kun je zelfs daags voor de Grande Finale voorbereiden.
Echt, je scoort punten met deze karamelsoesjes met de paté van Wagenaar!

karamelsoesjes gevuld met patémousse

nanjapol
Een luxe hapje voor de feestdagen
Gang Appetizer, brunchgerecht, voorgerecht
Keuken Frans
Porties 15 stuks

Ingrediënten
  

soesjes

  • 40 ml melk
  • 40 ml water
  • 50 gram bloem glutenvrij
  • 50 gram roomboter
  • 2 stuks eieren Middel

Patémousse

  • 120-150 gram wildpaté gans, eend of fazant
  • 2 theelepels cognac
  • 75 ml slagroom
  • 1 theelepel bieslook gehakt
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 mespuntje cayennepoeder
  • 1 theelepel five spicespoeder
  • 1 snufje zout

Instructies
 

De soesjes

  • Breng melk, water en boter in een steelpan aan de kook
  • Haal van het vuur en roer de gezeefde bloem en zout met een garde erdoorheen
  • Breng terug op laag vuur en laat het geheel in circa 6 minuten tot een samenhangende bal gaar worden; blijf met een houten lepel roeren om aanbakken te voorkomen
  • Doe het beslag in een kom en roer met een mixer de eieren erdoor tot een glanzend beslag
  • Schep met 2 eetlepels hoopjes op een bakplaat met bakpapier
  • Bak de soesjes in een voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar
  • Laat ze in de oven afkoelen met de deur op een kiertje

De Patémousse

  • Klop de paté los met de cognac en zout
  • Sla de slagroom stijf en spatel door de paté
  • Voeg de overige ingrediënten toe en spatel goed door
  • Zet koud weg

De karamel

    • Doe 20 ml water en 90 gram suiker in een steelpannetje, breng aan de kook en laat de suiker oplossen
    • Voeg een klontje roomboter toe en laat de karamel zachtjes en gelijkmatig goudbruin en glazig worden tot 150-155 graden. Let op roer NIET

    En dan…

    • Smeer de bovenkant van de afgekoelde soesje in met warme karamel en laat hard worden
    • Snijd de soesjes overlangs onder de karamelrand door en vul ze met de patémousse

    Notities

    Oh my goodiebag, wat een culinaire weelde! Bij de eerste bite kraak je door de zoete karamellaag. Vervolgens kom je in een fluffy hapje terecht, waarna de boterzachte, delicate patévulling je in vervoering brengt.
    Deze delicatesse kun je als luxe borrelhapje of amuse serveren. Maar de soesjes passen ook heerlijk op je brunchtafel. En als voorgerecht geserveerd met een balsamicostroopje steel jij de show met het kerstdiner. Echt, iedereen houd van karamelsoesjes!
    Trefwoord 100% glutenvrij, feestgerecht, karamelsoesjes, luxe, wildpaté
    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Winkelwagen Sluit