Deze delicatesse mag niet ontbreken tijdens de feestdagen.
Wat een luxe!
Karamelsoesjes gevuld met patémousse zijn onweerstaanbaar. De soesjes, de vulling, de karamel, allemaal klassiekers in één luxe hapje samengevat.
En weet je dat het nieteens zo moeilijk is om deze delicatesse te maken? Een deel kun je zelfs daags voor de Grande Finale voorbereiden.
Echt, je scoort punten met deze karamelsoesjes met de paté van Wagenaar!
karamelsoesjes gevuld met patémousse
Ingrediënten
soesjes
- 40 ml melk
- 40 ml water
- 50 gram bloem glutenvrij
- 50 gram roomboter
- 2 stuks eieren Middel
Patémousse
- 120-150 gram wildpaté gans, eend of fazant
- 2 theelepels cognac
- 75 ml slagroom
- 1 theelepel bieslook gehakt
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 1 mespuntje cayennepoeder
- 1 theelepel five spicespoeder
- 1 snufje zout
Instructies
De soesjes
- Breng melk, water en boter in een steelpan aan de kook
- Haal van het vuur en roer de gezeefde bloem en zout met een garde erdoorheen
- Breng terug op laag vuur en laat het geheel in circa 6 minuten tot een samenhangende bal gaar worden; blijf met een houten lepel roeren om aanbakken te voorkomen
- Doe het beslag in een kom en roer met een mixer de eieren erdoor tot een glanzend beslag
- Schep met 2 eetlepels hoopjes op een bakplaat met bakpapier
- Bak de soesjes in een voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar
- Laat ze in de oven afkoelen met de deur op een kiertje
De Patémousse
- Klop de paté los met de cognac en zout
- Sla de slagroom stijf en spatel door de paté
- Voeg de overige ingrediënten toe en spatel goed door
- Zet koud weg
De karamel
- Doe 20 ml water en 90 gram suiker in een steelpannetje, breng aan de kook en laat de suiker oplossen
- Voeg een klontje roomboter toe en laat de karamel zachtjes en gelijkmatig goudbruin en glazig worden tot 150-155 graden. Let op roer NIET
En dan…
- Smeer de bovenkant van de afgekoelde soesje in met warme karamel en laat hard worden
- Snijd de soesjes overlangs onder de karamelrand door en vul ze met de patémousse