Kip pilav met rijst
Turks gerecht van Gildehoen kipfiletblokjes met abrikozen en rijst
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet in blokjes
- 1 grote ui in blokjes
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 2 stuks paprika in blokjes
- 500 ml kipbouillon kant-en-klaar bij Wagenaar
- 150 gram gedroogde abrikozen in stukjes
- 1 theelepel komijn
- 1 mespunt chilipoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Instructies
- Bak de ui en knoflook in wat zonnebloemolie
- Bak de kipfiletblokjes mee
- Voeg de specerijen toe. Roer alles goed door elkaar
- Doe de rijst erbij en bak 5 minuten mee
- Voeg de bouillon toe
- Doe de paprikablokjes en stukjes abrikoos erbij
- Laat de kip pilav in 15 minuten gaar worden
Notities
Kip Pilav is van origine een Turks gerecht maar wordt in heel het Midden-Oosten gegeten.
Ook in Nederland is kip pilav al decennia lang een favoriet maaltje. Vaak worden perziken in blik gebruikt. Onze voorkeur gaat uit naar gedroogde abrikozen omdat deze gezond, smaakvol en zonder smaak-en kleurstoffen zijn. Natuurlijk kun je nog wat extra groenten meestoven zoals courgette of sperziebonen. Zo maak je dit glutenvrije eenpansgerecht extra lekker en gezond.
Ook in Nederland is kip pilav al decennia lang een favoriet maaltje. Vaak worden perziken in blik gebruikt. Onze voorkeur gaat uit naar gedroogde abrikozen omdat deze gezond, smaakvol en zonder smaak-en kleurstoffen zijn. Natuurlijk kun je nog wat extra groenten meestoven zoals courgette of sperziebonen. Zo maak je dit glutenvrije eenpansgerecht extra lekker en gezond.