Kip Tante Doori
Tante Door Kippenbout uit de oven met tandoori-kruiden en yoghurt
Ingrediënten
- 2 Tante Door kippenbouten zonder vel
- 200 gram dikke yoghurt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 citroen geperst
- 1 stukje gember fijngehakt
- 1 theelepel kerrie massala
- 2 theelepel komijn
- 2 theelepel kurkuma
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 2 theelepel zoete paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels olie
- zout naar smaak
Instructies
- kerf de kippenbouten in en strooi er zout op
- meng de knoflook met olie, citroensap en de gember, wrijf de bouten hiermee in
- meng alle droge specerijen en tomatenpuree met de yoghurt, smeer de kippenbouten ermee in en laat de marinade minstens 3 uur intrekken
- verwarm de oven voor op 180 graden en bak de kippenbouten in 45 minuten gaar
Notities
Zo smaakt een kippenbout van Tante Door wel heel erg lekker!
Dit 100% glutenvrije gerecht is lekker met gekookte rijst met wat versgehakte koriander. Meng een restje yoghurt met geraspte komkommer, een paar druppels citroensap, komijn en zout en schep de dip naast de rijst voor een frisse tegenhang. Hier hoort een lassi bij. Die maak je van yoghurt geblenderd met mango en wat zout en geroosterde komijn. Oh wauw, wat verrassend lekker!
Dit 100% glutenvrije gerecht is lekker met gekookte rijst met wat versgehakte koriander. Meng een restje yoghurt met geraspte komkommer, een paar druppels citroensap, komijn en zout en schep de dip naast de rijst voor een frisse tegenhang. Hier hoort een lassi bij. Die maak je van yoghurt geblenderd met mango en wat zout en geroosterde komijn. Oh wauw, wat verrassend lekker!