Traiteur Wagenaar & Poelier

Kipfilet van Gildehoen met limoen en rijstnoedels

kip met limoen en rijstnoedels

gebakken kipfilet in limoen, op glasnoedels geserveerd
Gang diner, lunchgerecht
Keuken Aziatische keuken
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gram gildehoen kipfilet in plaknes
  • 250 gram rijstnoedels/glasnoedels glutenvrij
  • 100 mililiter karnemelk
  • 2 stuks limoen
  • 1 stukje gember geraspt
  • 1 eetlepel (riet)suiker
  • 2 limoenblaadjes gekneusd
  • 1 stengel citroengras gespleten en in 2 stukken gesneden
  • 250 gram soepgroenten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel kerriepoeder ,laospoeder en komijnpoeder
  • 1 eetlepel azijn, sesamolie, zonnebloemolie en dunne ketjap
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel sesamzaadjes geroosterd

Instructies
 

  • rasp de limoenen en pers het sap eruit
  • marineer de kip in de karnemelk,limoensap- en rasp, suiker, gember, peper en zout ( naar smaak), limoenblaadjes en citroengras
  • laat een uurtje intrekken in de koelkast
  • Bak de Gildehoen kipfilet in 5 minuten een koekenpan goudbruin in zonnebloemolie
  • Zet de warmtebron op laagste stand en gaar de kipfilet met deksel op de pan in 20 minuten
  • Giet ondertussen kokend water over de rijstnoedels zodat deze helemaal onder het vocht staat en laat 2 minuten wellen
  • Giet af, spoel na met water zodat de noedels niet doorgaren
  • Bak in een grote wok de soepgroenten, knoflook en specerijen
  • breng op smaak met azijn, sambal, sesamolie en dunne ketjap
  • Snijd de kipfilet in grote blokjes
  • Verdeel de rijstnoedels over vier borden en leg de plakken kipfilet erop
  • strooi de sesamzaadjes over de kip

Notities

Dit gerecht is zo lekker licht, gezond en verfrissend en brengt je in vakantiestemming.
Dat heb je nodig in deze saaiste tijd van het jaar. Ik vind deze topper prima als lunch te maar ook als heerlijk als avondeten.
Zet een pot gemberthee en schenk deze erbij met een knipoog naar dryjanuary.
Wil je het nog frisser, maak dan een mocktail van bruiswater, een gembershotje en een kneepje limoensap. Wauw, wat een smaakexplosie!
Trefwoord gezond, gildehoen kipfilet, glutenvrij, licht, noedels
Winkelwagen Sluit