Your cart

Kippenlevertjes met witte wijn en uien (fegatini di pollo con vino bianco et cipolle)

Ingrediënten voor vier personen:


circa 1 kg kippenlevertjes
witte wijn (oh nee, dat heb je altijd in huis 😉)
2 grote uien
1 stengel prei
2 teentjes knoflook
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
1 schepje bloem
peper en zout
1 heel klein stukje rode peper
olijfolie
roomboter

HOE FIX JE HET?

-Dep de kippenlevertjes droog met keukenpapier
-Leg ze op een bord
-strooi wat peper en zout over het vlees
-bestuif het met bloem en zorg dat de levertjes goed bedekt zijn

-snij de uien in fijne stukjes
-snij de prei in ringetjes (was hem wel goed, he!)
-hak de knoflook ragfijn
-bak de ui, knoflook en knoflook in wat olijfolie
-giet er een beetje witte wijn over en laat zachtjes stoven
-doe ondertussen in een andere koekenpan  olijfolie met een klontje roomboter
-bak hierin de kippenlevers tot ze een mooi bruin kleurtje hebben (circa vijf minuten)
-blus ze af met een flinke scheut witte wijn.
-voeg de ui, prei en knoflook bij het vlees en laat nog vijf minuten zachtjes stoven
-check tussendoor het vlees door een dik stukje even in te snijden. Is ie mooi rosé? dan is ie top.

Deze gebakken kippenlevertjes zijn heerlijk met nieuwe aardappeltjes en geconfijte sjalotjes.
Buon appetito!