Traiteur Wagenaar & Poelier

Knoflooksoep met gegrilde kipworstjes

Soms wil je gewoon nog even terug naar die fantastische vakantieplek. Ken je dat gevoel? Met deze knoflooksoep die bulkt van de verse, pure ingrediënten zonder toevoegingen, helpt je daarbij. Als je deze soep proef, met die superlekkere gegrilde kipworstjes van Wagenaar, dan waan je je zo in Zuid-Europa. Niet moeilijk om te maken. En […]

Soms wil je gewoon nog even terug naar die fantastische vakantieplek. Ken je dat gevoel?

Met deze knoflooksoep die bulkt van de verse, pure ingrediënten zonder toevoegingen, helpt je daarbij. Als je deze soep proef, met die superlekkere gegrilde kipworstjes van Wagenaar, dan waan je je zo in Zuid-Europa. Niet moeilijk om te maken. En met wat kipgrilsnacks erbij, maak je van een maaltje een minivakantie in een kommetje!

Knoflooksoep met gegrilde kippenworstjes

Een zomerse maaltijdsoep die je het vakantiegevoel geeft
Gang maaltijdsoep
Keuken Europees

Ingrediënten
  

knoflooksoep

  • 3 bollen knoflook verse, van de markt of de betere supermarkt
  • 3 scheutjes olijfolie
  • 500 ml kippenbouillon van Wagenaar
  • 1 bouillonblokje puur, zonder toevoegingen
  • 100 ml slagroom op kamertemperatuur
  • 2 takjes verse tijm fijngehakt
  • 2 el roomboter
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 el glutenvrije bloem
  • peper en zout
  • 1 pakje mildpikante kipworstjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd het groene gedeelte (look) van de verse knoflookbollen en leg apart.
  • Giet een scheutje olie over iedere bol en pak ze losjes in aliminiumfolie.
  • Pof de knoflook 45 minuten in de oven en haal ze er dan uit.
  • Smelt 1 el roomboter in een soeppan en bak de knoflook op matig vuur. Knijp de knoflook uit de schil en voeg met de tijm toe aan de ui.
  • Schep de 2e lepel roomboter en de bloem erdoor. Bak 5 minuten, al roerend, totdat de bloem gaar is.
  • Giet de koude bouillon er beetje bij beetje op en roer goed door.
  • Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en roer de room erdoor
  • Breng op smaak met peper en zout

De kipworstjes

  • Stook de grilpan goed heet op.
  • Gril de kipworstjes om en om zodat ze een mooi grilruitje krijgen en geef er een mooie grilsmaak aan.

En dan

  • Snijd de worstjes elk in 6 stukjes en verdeel over de soepkommen
  • Snijd het groen van de knoflookstelen , doe de helft in de soep en verdeel de rest over de kommen
  • Schep de hete soep erop

Notities

 
Deze machtige, en oh zo smaakvolle soep brengt je helemaal in vakantiesferen. Alsof je op een terras bij een Griekse taverna bent beland. Heerlijk toch! Geef er wat kipsnacks van Wagenaar bij, die je alleen maar even in de oven hoeft te verwarmen. Nu heb je een lekker maaltje dat simpel te maken is.
Geniet ervan!
 
Trefwoord kippenworstjes, maaltijdsoep, zomers
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit