Traiteur Wagenaar & Poelier

Kwartel suprèmefilet met beurre noisette en geroosterde asperges

Als dit geen vrolijk Pasen wordt?!Een prachtig stukje gevogelte met het Limburgs goud en een verrassende saus… Het is er de tijd voor: kwartelfilet, een boterjus en asperges van Nederlandse bodem. Hier lik je je vingers bij af. Wil je flink uitpakken met Pasen? Neem dan die superaspergesoep van Gerda als voorafje. Subliem! Enne, vergeet […]

Als dit geen vrolijk Pasen wordt?!
Een prachtig stukje gevogelte met het Limburgs goud en een verrassende saus…

Het is er de tijd voor: kwartelfilet, een boterjus en asperges van Nederlandse bodem. Hier lik je je vingers bij af. Wil je flink uitpakken met Pasen? Neem dan die superaspergesoep van Gerda als voorafje. Subliem! Enne, vergeet je de zalige Siciliaanse witte wijn van Edith niet koud te zetten.

Buona Pasqua!

kwartel suprème met beurre noisette en geroosterde asperges

Gang brunchgerecht, hoofdgerecht gevogelte
Keuken klassiek Franse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 12 kwartel suprèmefilets
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl vadouvan kruiden
  • grove peper en zeezout
  • 200 gr roomboter
  • 12 stuks geschilde asperges AA klasse

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg de asperges op bakpapier in een platte schaal, schenk de olijfolie erover . Bestrooi met vadouvan, peper en zout. Schuif in de oven en rooster ze 10 minuten
  • Bestrooi ondertussen de kwartelsuprèmefilets met peper en zout. bak ze in de rest van de roomboter in een koekenpan aan beide zijden in 3 minuten bruin.
  • Haal ze uit de pan en leg ze nog 5 minuten in de oven bij de asperges
  • Snijd 200 gram boter in kleine blokjes. Maak de boter warm in een steelpannetje op matig vuur. Blijf roeren zodat de boter niet aanbrandt maar wel lichtbruin kleurt.
  • Haal van het vuur en voeg citroensap toe. De boterjus bruist nog wat na en heeft een mooie, goudbruine kleur en een hazelnootachtige smaak (vandaar de naam)
  • Haal de jus door een zeef en zet op een warme plek weg

De opmaak

  • Verdeel de asperges over 4 verwarmde borden. Leg daarbovenop de kwartelfilets. schenk de beurre noisette over het vlees

Notities

Dit paasgerecht is heel smaakvol, rijk en past perfect bij de tijd van het jaar. Geef er gebakken krieltjes bij om het geheel af te maken. Natuurlijk trakteer je jezelf en je paastafelgenoten op een extra mooie witte wijn. De Cuore di Marchesa Etna Bianco is der heel spannend bij. En dat mag bij zo’n smaakvol paasdiner. Vraag Edith waar ze ‘m voor je heeft verstopt.
Vrolijk Pasen!
Trefwoord 100% glutenvrij, asperges, feestgerecht, kwartel, Pasen, voorjaar
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit