Traiteur Wagenaar & Poelier

Label Rouge tamme eendenborstfilet met nèt iets andere sinaasappelsaus

Tamme eendenborstfilet met nét iets andere sinaasappelsaus

Beheerder
Een verrassend gerecht met tamme eendenborst en sinaasappelsaus
Gang hoofdgerecht gevogelte

Ingrediënten
  

  • 1 stuks filet de canette
  • 1 perssinaasappel
  • 100 ml gevogeltefond
  • 1 scheutje sinaasappel likeur grand Marnier
  • 2 theelepels fivespicespoeder
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 blokje roomboter 2×2 cm

Instructies
 

  • boen de sinaasappel goed schoon
  • rasp het oranje van de schil
  • snijd uit een helft de sinaasappelpartjes
  • pers de andere helft uit
  • doe de rasp en het sap samen met de gevogeltefond, fivespicespoeder en chilipoeder in een steelpan en breng aan de kook
  • laat op zacht vuur in 5-7 minuten tot 1/4 inkoken
  • snijd met een scherp mes de vetkant van de eendenborstfilet kruislings in zodat een ruitpatroon ontstaat; let op: snijd alleen het vet, niet het vlees
  • verhit een koekenpan en bak de filet met de vetkant beneden in 5 minuten op laag vuur
  • giet het bakvet af, bewaar dit en bak de filet nog 2 minuten op dezelfde kant op middelhoog vuur
  • keer om en bak nog 4 minuten op de vleeskant
  • neem de filet uit de pan en laat 5 minuten in alufolie rusten
  • doe de likeur en bruine suiker in de koekenpan en bak hierin de sinaaasappelpartjes goudbruin
  • schenk de sinaasappelsaus in de koekenpan en laat nog 1 minuut inkoken
  • klop als laatste de (koude) roomboter erdoor zodat de saus nog iets bindt en mooi glanst

Notities

Snijd de gebakken Label Rouge tamme eendenborstfilet in dunne plakjes (trancheren).
Leg de plakjes netjes in een waaier op een verwarmd bord en giet de sinaasappelsaus er over.
Rijst met doperwtjes smaakt heerlijk bij de eendenborst.
Super gemakkelijk te maken en extra kleurrijk als bijgerecht ter geven.
1 kopje rijst met een steranijs koken volgens de verpakking
1 kopje diepvriesdoperwtjes erdoorheen scheppen
samen met een eetlepel pverse munt en koriander 3 minuten meeverwarmen.
Easy, toch?
En wanneer de lente is begonnen, zijn asperges een musthave bij tamme eendenborst. Gewoon omdat het kan 😉
 
Trefwoord 100% glutenvrij, gevogelte, sinaasappelsaus, tamme eendenborstfilet
Winkelwagen Sluit