Traiteur Wagenaar & Poelier

Mediterraanse tomatensoep

Deze maaltijdsoep is hartverwarmend en doet je denken aan de zomervakantie… Het is echt de moeite waard om de soep op je gemakje te maken. Zeker met de lekkere ingrediënten van Wagenaar. want echt, dat proef je! Met een geroosterd broodje erbij, heb je een heerlijke maaltijd. Geniet ervan!

Deze maaltijdsoep is hartverwarmend en doet je denken aan de zomervakantie…

Het is echt de moeite waard om de soep op je gemakje te maken. Zeker met de lekkere ingrediënten van Wagenaar. want echt, dat proef je! Met een geroosterd broodje erbij, heb je een heerlijke maaltijd. Geniet ervan!

Mediterraanse tomatensoep

nanjapol
Een volle tomatensoep op basis van kippenbouillon
Gang Appetizer, glutenvrij, maaltijdsoep
Keuken Europees
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 soepkip borststuk
  • 1/2 prei in stukjes
  • 2 stuks uien in blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree 140 gram
  • 1 scheutje olijfolie
  • 3 takjes bladselderij
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 stukjes foelie
  • 1/2 rode paprika in stukjes
  • 10 tomaten in blokjes
  • 1 groentebouillonblokje glutenvrij
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes basilicum
  • 1 mespunt chilipeper
  • peper en zout naar smaak

voor de garnituur

  • 5 cm prei in dunne ringetjes
  • 2 plakken belegen kaas in reepjes
  • 4 plakken kalkoenpastrami in reepjes
  • 4 theelepels crème fraîche

Instructies
 

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een grote soeppan
  • bak de prei, ui, de helft van de wortel en knoflook 5 minuten
  • doe de tomatenpuree erbij en bak even mee
  • voeg de selderij, laurier, foelie en 2 liter water toe en laat 2 uur pruttelen
  • zeef de bouillon
  • voeg de andere helft van de wortel, de paprika, tomaten, kruiden, chilipeper en bouillonblokje toe en laat 30 minuten zachtjes koken
  • pureer het geheel met een staafmizer helemaag glad
  • zeef de soep en voeg zout en peper naar smaak toe
  • verdeel de preiringetjes, reepjes kaas en pastrami over de kommetjes, giet de hete soep erop en doe in elk kommetje een theelepel crème fraîche

Notities

Nu het buiten weer wat frisser wordt en de herfst stilletjes nadert, is het tijd voor een volle, kruidige tomatensoep die je aan de zomervakantie doet denken. Smeer plakjes (glutenvrij) brood in met olijfolie. Snij een tomaat en een knoflookteentje door en wrijf de broodjes ermee in. Rooster de broodjes om en om in de koekenpan. Smeer er een royale laag kruidenroomkaas op.
Geniet van deze heerlijke Mediterraanse tomatensoep! 
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit