Wat is er lekkerder dan een schaal vol loaded nachos op Koningsdag?
Bij Wagenaar weten we het antwoord… Nachos van Nassaue! Want die zijn extra oranje, extra feestelijk en extra smaakvol! Het hele koningshuis is er dol op.
Dit koningsmaal maakt je Koningsdagparty is compleet.
Zet jij de biertjes alvast koud?
Nachos van Nassaue
Loaded nachos met kipshoarma en salsa
Ingrediënten
voor de nachos
- 1 zak nachos
- 250 gram kipshoarma
- 1 grote ui in kleine blokjes
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl cajunkruiden
- 1 mespintje cayennepeper
- 1 blikje kidneybeans
- 1 blikje maiskorrels
- 200 gram cheddarkaas geraspt
- 4-6 el crème fraîche
- 1 eetlepel jalapeñospeper plakjes
- 1 el koriander gehakt
- 1 el bladpeterselie gehakt
- 1 scheut zonnebloemolie
voor de salsa
- 2 tomaten in zeer kleine blokjes
- 1 sjalotje fijngehakt
- 1/2 oranje paprika in zeer kleine blokjes
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 tl chilisaus glutenvrij
- 1 snufje zout
- 2 tl koriander gehakt
Instructies
Voor de loaded nachos
- Verwarm de oven voor op 225 graden
- Bak de ui in een scheutje olie, voeg knoflook en paprika mee en voeg na 3 minuten de shoarma toe
- Bak het geheel in circa 6 minuten totdat de shoarma helemaal gaar is
- Voeg de cajunkruiden, cayennepeper, kidneybonen en mais toe en schep goed door
- Doe de nachochips in een lage ovenschaal en schep de shoarma met groenten en bonen erop.
- Strooi de cheddarkaas erover en schuif in de oven
- Laat net zolang in de oven staan totdat de kaas helemaal gesmolten is
Voor de salsa
- Doe alle ingrediënten in een kom en schep goed door
En dan
- Haal de loaded nachos uit de oven
- Strooi de jalapeñopepers, koriander en peterselie erover
- Geef de salsa en crème fraîche er apart bij bij
Notities
Leve de koning, hoera, hoera, hoera!
En…leve de loaded nachos want oh wat is dit een lekkere snack als je moe en voldaan van Koningsdag thuiskomt.
Tip: Maak het jezelf makkelijk en bak de groenten, shoarma en bonen alvast een dag van tevoren, op de koriander na. Ook de salsa kun je al eerder maken, voeg de koriander en peterselie alleen pas toe wanneer je het serveert.
Je hoeft de volgende dag alleen nog de schaal te vullen, de cheddar kaas erover te strooien en in de oven te schuiven. Oh, en een (glutenvrij) biertje te tappen. Want daar is Wim-Lex ook zo gek op! Ideaal, toch!