Traiteur Wagenaar & Poelier

Paaseiersalade met witte asperges en kalkoenham

Ze zijn er weer, die heerlijke asperges. En wat smaken ze verrukkelijk! Zeker als je ze combineert met de eitjes van Wagenaar, aardappel, parmezaanse kaas, mayonaise en….die onovertroffen huisgemaakte kalkoenham.Maak er bijvoorbeeld eens een paaseiersalade van. Scoor je punten mee bij je familie! Heb jij al eens zelf mayonaise gemaakt?

Ze zijn er weer, die heerlijke asperges. En wat smaken ze verrukkelijk!

Zeker als je ze combineert met de eitjes van Wagenaar, aardappel, parmezaanse kaas, mayonaise en….die onovertroffen huisgemaakte kalkoenham.
Maak er bijvoorbeeld eens een paaseiersalade van. Scoor je punten mee bij je familie!

Heb jij al eens zelf mayonaise gemaakt?

Paaseiersalade met witte asperges, aardappel en kalkoenham

nanjapol
Een lentesalade met Wagenaareitjes, asperges aardappel en kalkoenham die zó bij de paasbrunch kan
Gang brunchgerecht, voorgerecht
Keuken Hollandse keuken

Ingrediënten
  

  • 4 eieren medium
  • 200 gram witte asperges
  • 100 gram groene aspergepuntjes
  • 250 gram aardappelen in blokjes van 1 cm
  • 200 gram kalkoenham gesneden
  • 100 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 1 eetlepel bieslook
  • 5 blaadjes basilicum fijngehakt
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel gerookte zeezout flakes
  • 3 eetlepels mayonaise liefst zelfgemaakt
  • 1 scheutje olijfolie

Instructies
 

  • kook de aardappelblokjes in circa12 minuten beetgaar
  • kook de eieren halfhard, pel ze en hak ze fijn
  • Schil de witte asperges, kook ze 7 minuten en snijd in stukjes van 1 cm
  • Bestrooi de groene aspergepuntjes met de helft van de zeezout flakes en een scheutje olijfolie en bak ze in een koekenpan
  • Pluk de kalkoenham in grove stukjes
  • Meng alle ingrediënten lauwwarm (behalve de groene aspergepuntjes) goed door elkaar en schep in een platte schaal
  • Leg de groene aspergepuntjes erbovenop

Notities

Zelf mayonaise maken is een tikkie werk en zóveel lekkerder dan die uit een potje. Zeker als je zo’n lekker vers eitje van Wagenaar gebruikt:
Doe 1 ei, 1 tl azijn, 1 tl mosterd, 1 snufje zout, 1 theelepel suiker en 250 ml zonnebloemolie in een hoge mengbeker. Let op: zorg dat alle ingrediënten op dezelfde temperatuur zijn.
Zet de staafmixer er schuin in. Mix vanaf de bodem. Zet hem al mixend rechtop en trek hem dan langzaam en zachtjes in 1 beweging omhoog. Spatel daarna door. Hou 3 eetlepels apart en zet de rest in een afsluitbaar potje in de koeling.
Wat een geweldig brunchgerecht. En als voorgerecht is ie ook fantastisch met wat jonge botersla, (glutenvrije) toast en een paasbotertje.
Krijg jij ook al trek?
Trefwoord 100% glutenvrij, aardappel, asperges, eieren, kalkoenham
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit