Een delicaat stukje vlees vraagt om een delicate bereiding. Het resultaat?
Als je deze parelhoen supreme de aandacht en de juiste ingrediënten geeft, krijg je een heerlijk, 100% glutenvrij voorjaarsgerecht waar je blij van wordt.
Helemaal als je er een glas Côte du Rhône bij schenkt. Kwaliteit is maar een paar boodschappen ver weg. Bij Wagenaar natuurlijk!
parelhoen supreme met groene asperges en gebrande amandelschaafsel
een voorjaarsgerecht met het mooiste stukje van de parelhoen
Ingrediënten
de parelhoen suprème
- 2 parelhoen supreme
- peper en zeezout uit de molen
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 el roomboter
- 1 el zonnebloemolie
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes tijm
- 20 cl gevogeltebouillon
- 1 el honing
groene asperges
- 400 gram groene asperges
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram amandelschaafsel
- 1 tl gerookt zeezout
- 1 mespunt piment d'Espelette
Instructies
de parelhoen supreme
- Verwarm de oven voor op 100 graden
- Wrijf de parelhoen in met wat zeezout en peper uit de molen
- Bak het vlees in 1 el roomboter en 1 el zonnebloemolie rondom goudbruin in een koekenpan
- Haal de bouten uit het bakvocht en bak hierin de ui kort.
- Doe de bouten en ui in een ovenschaal, doe de tijm, laurier en honing erbij en giet het bakvocht en gevogeltebouillon erop. Schep hierop de rest van de boter
- Gaar de parelhoen 15 minuten in de voorverwarmde oven. giet de helft van het bakvocht in een lage braadpan en zet de ovenschaal weer terug in de oven
- Bak de parelhoen in 10 minuten verder gaar
- Brand het amandelschaafsel op matig vuur in een droge koekenpan goudbruin. Schep uit de pan op een bordje
De groene asperges
- Gaar de groene asperges 6-8 minuten in het bakvocht in de braadpan
- Voeg het gerookte zeezout en de piment d'Espelette toe. Schep even door
- Haal de parelhoen uit de ovenschaal, leg op een bord met alufolie erover. Haal de asperges uit de braadpan en leg op een ander bord
- Giet het braadvocht van de parelhoen bij het aspergevocht en laat 2 minuten inkoken
En dan
- Verwarm de asperges nog even in het ingekookte braadvocht. Verdeel over twee borden. Leg de parelhoen supreme op de asperges. Giet de jus eromheen en strooi het amandelschaafsel erop.
- Geef er aardappelpuree bij
Notities
Dit is de lente op je bord! Boterzacht gegaard vlees. Groene asperges die hun bite nog hebben. De subtiele smaak van de gebrande amandelen en de umami van de jus. Compleet!
Oh nee, wacht ff. Er hoort nog wijn bij. A glass of Côtes du Rhône, please!