Traiteur Wagenaar & Poelier

Pasteitje met wildstoofvlees, champignons en appel

Helemaal niet erg, die herfst. Laat dde regen maar op de ramen kletteren. Met dit topgerecht is het binnen echt heel erg lekker! Een pasteitje, rijkelijk gevuld met wildstoofvlees van de beste kwaliteit, dit is wel genieten, hoor. Dit gerecht maak je heel eenvoudig een dag vantevoren.De smaken trekken er dan lekker in en het […]

Helemaal niet erg, die herfst. Laat dde regen maar op de ramen kletteren. Met dit topgerecht is het binnen echt heel erg lekker!

Een pasteitje, rijkelijk gevuld met wildstoofvlees van de beste kwaliteit, dit is wel genieten, hoor. Dit gerecht maak je heel eenvoudig een dag vantevoren.
De smaken trekken er dan lekker in en het vlees wordt er alleen maar malser op. een glas goede wijn erbij en je voelt je een koning(in)!

Wildpasteitje

Pasteitje gevuld met wildstoofvlees, paddestoelen en appel
Gang brunch, voorgerecht
Keuken Europees
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gram wildstoofvleespoulet wildzwijn – en hertenvlees, gemengd
  • peper en zout uit de molen
  • 100 gram roomboter
  • 2 eetlepels bloem glutenvrij
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 20 gram wildkruiden van Wagenaar
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml wildbouillon uit de keuken van Wagenaar
  • 100 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 1 el appelstroop
  • 1 kleine appel geschild, in blokjes
  • 4 pasteibakjes Van Wagenaar
  • 50 ml slagroom
  • 50 ml crème fraîche

Instructies
 

  • Smelt de helft van boter in een hapjespan en bak hierin ui en knoflook in 4 minuten glazig
  • bestrooi ondertussen het vlees met peper en zout
  • Voeg het vlees en wildkruiden toe en bak 4 minuten mee
  • Voeg de bloem toe en schep goed om, bak 1 minuut mee
  • Schenk de wijn en bouillon erop en voeg zoveel water toe, totdat het vlees net onder het vocht staat
  • Draai de warmtebron laag, doe het deksel op de pan en laat het vlees 2 uur zachtjes pruttelen
  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bak de plakjes champignons in de rest van de boter goudbruin
  • Schep ze bij het vlees, doe de stukjes appel en de appelstroop erbij en laat alles nog 15 minuten pruttelen
  • Verwarm ondertussen de pasteitjes 10 minuten in de oven
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe om extra op smaak te brengen
  • Klop de crème fraîche door de slagroom en breng op smaak met peper en zout
  • Vul de pasteibakjes met royaal met het wildstoofvlees
  • Giet de slagroom erover

Notities

Heb jij dat nou ook? Nu de wind wat harder waait en de regenbuien toenemen, neemt ook de trek in wildvlees toe. 
Een pasteitje gevuld met zelfgemaakt wildstoofvlees is dan ook een ware traktatie in de herfst. Dit gerecht is heerlijk als voorafje of bij lunch 0f brunch. Het lijkt even een klusje maar echt, dat valt reuze mee. Het stoofvlees kun je heel gemakkelijk een dag eerder klaarmaken. Enne, daar wordt het alleen maar lekkerder van, toch?
Zo’n gevuld pasteitje past ook geweldig goed in het kerstmenu. Kun je nu alvast lekker oefenen en ‘m straks rocken tijdens het bereiden van het kerstdiner!
Reminder! Vergeet je niet om een fles topwijn mee te nemen?
 
Trefwoord wild
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Winkelwagen Sluit