Pita gyros
Wrap gevuld met gyros, groenten, patat en tzatziki
Ingrediënten
voor de pita
- 4 wraps
- 400 gram kipshoarma
- 1/2 krop ijsbergsla ragfijn gesneden
- 1/2 courgette in blokjes
- 1/2 paprika in blokjes
- 1 kleine rode ui in ringetjes gesneden
- 2 aardappelen geschild en in dikke reepjes gesneden
- zonnebloemolie
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels oregano
voor de tzatziki
- 500 gram griekse yoghurt 10 % vet
- 1/2 komkommer geraspt
- 1 grote teen knoflook fijngehakt
- 3 blaadjes verse munt fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap
- grove peper en zeezout naar smaak
Instructies
- bak de kipshoarma met courgette, paprika, kaneel, komijn en oregano in wat olie
- bak de reepjes aardappel in ruim olie in 10 minuten in een andere pan, laat uitlekken op keukenpapier
- meng yoghurt, komkommer, knoflook, munt en citroensap
- smeer de wraps in met tzatiki (1 eetlepel per wrap)
- beleg de wraps met ijsbergsla, kipshoarma-groentenmengsel, rode uiringetjes en patatten
- rol de wraps op en vouw ze aan een kant dicht
Notities
Dit is de ultieme pita gyros voor mij. De boterzachte kipshoarma heeft een Grieks tintje gekregen door de extra kruiden.
Zet een bakje met de overgebleven tzatziki op tafel. Deze is zó lekker dat je misschien wel een extra schepje op je pita lust.
Omdat de wrap goed gevuld is, heb je er een heel maaltje aan.
Een eenvoudige tomatensalade met feta past er erg goed bij. Vervang de wraps eens door Libanees flatbread. Dit brood is ook top om te vullen.
Zet een bakje met de overgebleven tzatziki op tafel. Deze is zó lekker dat je misschien wel een extra schepje op je pita lust.
Omdat de wrap goed gevuld is, heb je er een heel maaltje aan.
Een eenvoudige tomatensalade met feta past er erg goed bij. Vervang de wraps eens door Libanees flatbread. Dit brood is ook top om te vullen.