Pompoensoep
Pomoensoep gemaakt met wildbouillon van Wagenaar
Ingrediënten
- 750 gram pompoen in blokjes
- 1 liter wildbouillon
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 ui in blokjes
- 1 stengel prei in stukjes
- 1 winterwortel in blokjes
- 200 ml kokosmelk
- 3 theelepels ras- el- hanout
- 2 kruidnageltjes
- 1/2 citroen
- 1/2 sinaasappel
- 2 eetlepels honing
- 3 takjes verse koriander fijngehakt
- 1 scheut olijfolie
Instructies
- Bak de ui, knoflook en pompoen aan in de olijfolie in een soeppan
- Voeg daarna de wortel, prei, ras-el-hanout toe en laat het geheel zachtjes smoren
- Als alles goudbruin is, voeg je de wildbouillon toe
- Laat het geheel 30 minuten zachtjes koken
- Blender de soep met een staafmixer
- Rasp de halve citroen en sinaasappel boven de soep (pas op dat je alleen de schil raspen niet het wit van de vruchten anders word je soep bitter) en roer door
- doe de honing en kokosmelk erbij en laat 2 minuten meekoken
- strooi de gehakte korinader over de soep
Notities
Wat een welkome, warme verrassing, deze soep.
Wil je em extra stevig? Doe er dan de onovertroffen gerookte kiprookworst van Joyce in.
Trouwens, een restje gare kip, kalkoen of grilworst smaakt ook lekker met deze pompoensoep.
Kortom, experimenteren kun je leren; ook met soep1
Wil je em extra stevig? Doe er dan de onovertroffen gerookte kiprookworst van Joyce in.
Trouwens, een restje gare kip, kalkoen of grilworst smaakt ook lekker met deze pompoensoep.
Kortom, experimenteren kun je leren; ook met soep1