Pulled turkey van de BBQ
kalkoendij in kruidenrub op de BBQ
Ingrediënten
- 2 stuks kalkoendij met bot
- 5 cl olijfolie
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel worcestershiresaus
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 theelepels gerookte paprika
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels tijm gedroogd
- 2 theelepels rozemarijn gedroogd
- 1 mespunt cayennepeper
- peper en zout uit de molen naar smaak
- 2 eetlepels currysaus glutenvrij
Instructies
- stook de BBQ op tot 110 graden
- Meng de olie, honing, worcestershiresaus, knoflook, specerijen en kruiden tot een rub (marinade)
- Smeer de rub op de kalkoendijen en wrijf goed in het vlees
- Pak de kalkoendijen in aluminiumfolie en leg ze op de BBQ
- Laat het vlees 4(!) uur garen met het deksel dicht (kerntemperatuur 72 graden)
- Laat het vlees tot lauwwarm afkoelen
- giet het braadvocht af
- Trek het bot eruit en trek het vlees met 2 vorken helemaal uit elkaar
- meng het braadvocht met de curry en schep door het vlees
Notities
Verwarm het vlees nog even in een pannetje op de BBQ
Smeer 2 broodjes in met knoflookmayonaise ( 3 eetlepels mayo, 1 teentje geperste knoflook, 1 takje gehakte peterselie, 2 slagen peper uit de molen), schep de pulled turkey royaal op het broodje en maak het af met plakjes komkommer en coleslaw. Deze manier van slowcooking is superleuk om te doen.
Terwijl het vlees rustig gaart, heb jij tijd voor andere leuke dingen.
En het resultaat is echt geweldig!
Zo’n broodje wil je toch?!
Smeer 2 broodjes in met knoflookmayonaise ( 3 eetlepels mayo, 1 teentje geperste knoflook, 1 takje gehakte peterselie, 2 slagen peper uit de molen), schep de pulled turkey royaal op het broodje en maak het af met plakjes komkommer en coleslaw. Deze manier van slowcooking is superleuk om te doen.
Terwijl het vlees rustig gaart, heb jij tijd voor andere leuke dingen.
En het resultaat is echt geweldig!
Zo’n broodje wil je toch?!