Your cart

Recept op het karkas gebraden hazenrug met eendenlever & tagliatelle met paddestoelen en hazelnoot

HAASJE OVER

Vlees op het karkas bereiden, da’s een kunstje hoor. Gelukkig hebben we genoeg culinaire know how in huis. En graag delen we die kennis met jou.
Deze keer hebben we voor een hele hazenrug gekozen met een chique, Italiaans tintje. De bereiding van dit spannende gerecht hebben we zorgvuldig voor je uitgewerkt.
Je zult je gasten echt verrassen met het resultaat. En de karkas die overblijft, kun je nog gebruiken om een bouillon te trekken waarmee je een saus of stoofpotje verrijkt.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

1 hele hazenrug
4 plakjes eendenlever
100 gram kleine spekblokjes
400 gram verse tagliatelle
150 gram kastanjechampignons en 150 gram oesterzwammen in plakjes
1 grote ui en 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
3 takjes verse tijm fijngehakt
150 gram gehakte hazelnoten
25 cl slagroom
60 gram roomboter en 4 eetlepels olijfolie
5 cl hazelnootsiroop
peper en zout

Hoe maak je het?

Haal de hazenrug een uur voor het bereiden uit de koelkast

Bak 100 gram hazelnoten 5 minuten in een scheutje olie
Schep ze uit en bak de paddestoelen met de tijm in dezelfde pan
Bak in een andere pan de spekjes
Doe de knoflook en ui erbij
Voeg alles bij elkaar in een pan en houd de inhoud warm

Braad de hazenrug in 2 minuten om en om mooi bruin aan in olijfolie en roomboter
Plaats het vlees in een voorverwarmde oven en braad hem in 10 minuten op 150 graden

Kook de verse tagliatelle in 2 minuten in ruim kokend water met een beetje zout en giet af
(bewaar 3 eetlepels kookvocht om de saus mee te binden).
Meng de pasta met de spekjes, ui, paddestoelen en hazelnoot in de pan.
Giet de slagroom en kookvocht erover en houd de pasta warm op heel laag vuur

Haal de hazenrug uit de oven. Laat 5 minuten in alufolie rusten.
Giet het bakvocht bij de pasta.

Bak de plakjes eendenlever 1 minuut in een klein scheutje olie en strooi er wat zeezout op.
Leg ze op een stukje keuken papier op en bordje

Snijd de 2 rosé gebraden filets met een buigzaam, dun fileermes van het karkas.
Dit is een lastig klusje maar oh zo de moeite waard.
Snijd ze daarna in plakjes (trancheren). Draai er wat peper en zout over.

Verdeel de pasta over vier borden
Verdeel de tranches hazenrug en leg op de pasta met daarbovenop een plakje eendenlever
Strooi de rest van de gehakte hazelnoot over de pasta Dit wordt echt smullen. De hazenrugfilets die van het karkas komen zijn zo zacht en smaakvol.
Wanneer je het lastig vindt om ze op deze manier te bereiden, kies dan voor hazenrugfilets die al van het karkas gehaald zijn. Ook lekker, hoor.

Strenge noot van de chef:

Zorg dat de borden goed warm zijn
Werk snel zodat het gerecht bij het opmaken van de borden niet afkoelt!